DES MOINES, Iowa (AP) – Tidligere president Donald Trump vant en rekordseier i Iowa-valgmøtene på mandag med sine rivaler som vant langt bak, en seier som bekreftet hans grep om den republikanske presidentnominasjonen i 2024. I det som var det laveste valgdeltakelsen på et kvart århundre, tålte deltakerne livstruende kalde og farlige kjøreforhold og mötte i hundrevis av skoler, kirker og samfunnssentre over hele staten.

Men de som våget seg ut leverte en seier på omtrent 30 poeng for Trump som knuste rekorden for et omstridt republikansk partimøte i Iowa med en seiersmargin som oversteg Bob Doles nesten 13 prosentpoengseier i 1988. Floridas guvernør Ron DeSantis endte på en fjern andreplass, like foran tidligere FN-ambassadør Nikki Haley.

Natt til tirsdag gikk startskuddet for årets presidentvalg i USA, da det republikanske partiet formelt startet prosessen med å velge hvilken kandidat som skal utfordre president Joe Biden i november. 

Resultatet fra de rundt 115.000 republikanske velgerne i Iowa var klinkende klart: 51 prosent av dem ønsker Donald Trump. Han fikk mer støtte enn utfordrerne Ron DeSantis (21,2 prosent) og Nikki Haley (19,1) til sammen. Det var en god start også for Nikki Haley, sosm selvsagt kan bli visepresident dersom Trump vinner årets presidetvalg i US. Det er anda kaldere i Iowa enn i iskalde Oslo, skriver Nordens Nyheter.Oversettelse av Associated Press sin tekst til norsk: Erik Heming. (Photo Nikki Haley Gov. US.)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*