Fulle ladeplasser for elbiler
Fulle ladeplasser for elbiler

 

 

 

Antallet elbiler øker kraftig, men utbyggingen av ladestasjoner følger ikke etter det gode elbilsalget. Derfor starter Elbilforeningen en kampanje hvor de oppfordrer alle elbilister til å bli flinkere til å dele tilgjengelige ladeplasser.

Bare parkér på ladeplass om du har behov for lading. Andre elbilister kan trenge plassen din, oppfordrer, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk Elbilforening i en pressemelding. Samtidig må utbyggingen av ladeplasser følge den økte elbilbestanden. Her må lokale og nasjonale myndigheter ta større ansvar, sier Christina Bu videre.

Christina Bu, Elbilforeningen mener det bør bygges mange ny ladeplasser.
Christina Bu, Elbilforeningen mener det bør bygges mange ny ladeplasser.

På høsten og vinteren er dette spesielt viktig fordi rekkevidden til elbiler synker når det er kaldt. Vi oppfordrer kommunene, bedrifter og borettslag til å etablere flere ladeplasser for å bidra til reduserte utslipp og støy i nærmiljøet, sier Bu.

Antallet ladestasjoner har bare økt fra 3.745 i begynnelsen av 2013 til 5.420 per i dag. Det er en økning på 1.675 ladeplasser i løpet av halvannet år. Samtidig har antallet elbiler i Norge økt med fra 9.564 i begynnelsen av 2013 til 32.122 i dag,  en økning på 22.558 elbiler i samme periode.

På nettstedene elbil.no og ladestasjoner.no finner du informasjon om tilgjengelige ladestasjoner for hele Norge, inklusive hurtigladere og spesialladere for Tesla-modellene.

 

kart over ladestasjoner
På ladestasjoner.no finner du kart med oversikt over alle ladeplassene i Norge.

Statoilstasjoner får tilskudd til ladestasjoner

Omtrent samtidig med denne oppfordringen fra Elbilforeningen, melder Statoil Fuel & Retail (Statoils bensinstasjonskjede) i en pressemelding om at de har blitt tildelt tilskudd for etablering av hurtigladere på tolv nye stasjoner. Det er sleskapet Transnova som tildeler disse midlene. I tillegg har selskapet fått midler til å utvide ladetilbudet på to stasjoner som allerede tilbyr lading for elbiler.

Før tildelingen av midler nå i høst har bensinstasjonskjeden allerede hurtig- semi- og flexiladere på statoilstasjonene på Økern og Sørkedalsveien i Oslo, på Fornebu, Minnesund og Hervakrysset (Gardermoen) i Akershus og på Sekkelsten i Askim (Østfold). De nye laderne blir å finne i store deler av landet. 14 av 40 godkjente søknader er til statoilstasjoner. Selskapet melder videre at Statoilstasjonene er den eneste bensinstasjonskjeden som har fått innvilget støtte.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*