Toyota Proace City er Norges mest solgte bil i første kvartal(Mynewsdesk)

Med over 6000 nyregistrerte biler så langt i år, topper Toyota listen over landets mest populære bilmerker ved å være størst både på person og varebil. Ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at Toyota har levert 6137 nyregistrerte personbiler og varebiler i årets første kvartal, noe som tilsvarer 13,8 prosent av de totalt 44.437 nye bilene på norske veier. Det gir en vekst for Toyota på 66 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, mot en økning på ti prosent for totalmarkedet. Nummer to på listen over bilmerker har registrert 4049 biler, tilsvarende en markedsandel på 9,1 prosent.

– Vi hadde høye forventninger for salget av våre volummodeller som RAV4, Corolla og C-HR ved inngangen til året, og det er fantastisk å se at disse innfris. Dette er en stor tillitserklæring fra våre kunder til medarbeidere over hele Norge som har levert et stort volum biler under krevende omstendigheter, sier Espen Olsen, informasjonssjef i Toyota Norge.

Blant personbilene er den mest populære Toyota-modellen Toyota RAV 4 Plug-in hybrid med 2469 nyregistreringer så langt i år og nummer to totalt, foran Toyota Corolla og Toyota C-HR med henholdsvis 645 og 459 nyregistrerte biler. På listen over de 20 mest solgte personbilmodeller uansett merke, har Toyota fire av plassene, noe som ikke er tilfeldig.

– Vi har hatt stor suksess med våre plug-in hybridbiler, som nå står for nesten halvparten av antallet solgte Toyota-biler. I tillegg til ulike drivlinjer har vi modeller som møter bredden i behovene til norske bilkjøpere. Toyota har i mange år vært opptatt av å ha en bred portefølje av driftssikre hybridbiler med lavt utslipp, sier Olsen.

Suksess med elektriske varebiler

Det er innenfor salg av varebiler i Norge at Toyota øker mest, med en vekst på hele 132 prosent fra samme periode i fjor. Med en markedsandel på 23,6 prosent i første kvartal og nesten 2000 nyregistrerte biler, ligger bilmerket på toppen av listen over de mest solgte. Særlig slår Toyota Proace godt an og utgjør halvparten av Toyota-varebilene med 988 nyregistrerte biler.

Elektrisk drivlinje er i ferd med å etablere seg også blant varebiler, og utgjør 1461 biler, tilsvarende 18 prosent av de totalt 8128 nyregistrerte varebilene så langt i år. – Proace Electric dominerer markedet for elektriske varebiler og bidrar til at vi er Norges største varebilmerke i første kvartal. Vi har levert 682 Proace Electric hittil i år, noe som utgjør nær 50 prosent av markedet. Dette vitner om en formidabel jobb som er gjort hos Toyota-forhandlerne i perioden, sier Olsen.

– Vi har nå et produkttilbud i alle de viktige varebil-segmentene. Proace City har levert meget sterkt i klassen for små varebiler, der vi tidligere ikke har vært tilstede. Og en oppgradert Toyota Hilux med 2,8 liters motor gjør at vi igjen utfordrer for alvor i pickup-klassen, sier Olsen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*