Tone Wille blir ny styreleder i postindustriens internasjonale bransjeorganisasjon

Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge, blir ny styreleder i International Post Corporation (IPC).

IPC er postindustriens internasjonale bransjeorganisasjon og består av 25 av verdens største postselskaper i Europa, Asia og Nord-Amerika. Hovedkontoret er i Brussel. I tillegg til å være en arena for postindustrien er det en møteplass hvor toppsjefene fra de 25 postselskapene møtes og diskuterer utviklingen og utfordringer i bransjen. IPC gir bistand til postmedlemmene primært innenfor grensekryssende brev og pakker.

– Det er en stor ære for meg å ha blitt valgt som styreleder for IPC. Jeg ser frem til å ta på meg dette vervet. Mine hovedprioriteringer vil være å styrke postindustriens posisjon og lederskap innen bærekraft og e-handel, sier Wille i en kommentar til nyheten fra Brussel. Tone Wille overtar som styreleder i IPC i november.

Følger i forgjengers fotspor
Tone Wille blir den første kvinnelige – og den andre norske – styrelederen i IPC. Hun etterfølger Dag Mejdell som har besluttet å gå av etter å ha vært styreleder i IPC de siste ti årene. Mejdell var konsernsjef i Posten Norge fra 2006 – 2016.

– Jeg gratulerer Tone med valget. Jeg er sikker på at hun er den rette personen til å lede styret og styre IPC i årene som kommer. Jeg vil med glede dele min erfaring og kunnskap med henne med tanke på overleveringen i november, sier IPCs styreleder Dag Mejdell.

Eies av svenske og danske staten

I den andre utgaven av Financial Times og Statistas liste over Europas klimaledere har PostNord kvalifisert seg som et av de 400 selskapene som leder an mot en lavkarbonøkonomi. Dette vitner om hva vi har oppnådd så langt, og PostNord har nå satt enda høyere klimamål for fremtiden.

Financial Times og Statista har for andre gang satt sammen en liste over europeiske klimaledere. Listen inneholder 400 europeiske selskaper som oppnådde størst reduksjon i karbonintensitet (klimagassutslipp knyttet til inntekter) mellom 2015 og 2020.

– Jeg er veldig beæret over at PostNord er på denne prestisjetunge listen over selskaper og er anerkjent som klimaleder, sier Annemarie Gardshol, konsernsjef og konsernsjef PostNord.

– Dette er knyttet til vår vellykkede reduksjon i karbonintensitet mellom 2015 og 2020, og vi har nå definert enda høyere vitenskapsbaserte mål for 2030. Green by PostNord-satsingen vår er et sentralt element i vår overgang til fossilfri transport, og vi jobber tett med våre forretningspartnere for å bidra til klimaomstillingen, sier Annemarie Gardshol.

For å bidra til å oppnå klimaomstilling må transportsektoren gjennomgå en transformasjon av gigantiske proporsjoner. Med Green by PostNord ønsker vi å påta oss lederrollen for å vise at det er mulig å gå over til fossilfri transport innen 2030, inkludert mer enn 13 000 kjøretøy på de nordiske veiene som kjøres av oss og våre samarbeidspartnere. En av milepælene våre er at alle siste mil-transporter skal være utslippsfrie i hele Norden innen 2027.

Undersøkelsen som Financial Times og Statista gjennomførte omfattet kun direkte og indirekte utslipp forårsaket av egen virksomhet og energibruk (scope 1 og 2). Indirekte utslipp i verdikjeden (scope 3) er ekskludert da disse er svært forskjellige mellom bransjer og ikke alle virksomheter har offentlige data om sine scope 3-utslipp.

PostNord Groups nylig godkjente vitenskapsbaserte mål er å redusere absolutt scope 1 og 2 utslipp med 80 prosent innen 2030 fra basisåret 2020. PostNord Group er også forpliktet til å redusere scope 3 utslipp med 50 prosent per levert pakke innenfor samme tidsramme.

Om undersøkelsen
Statista samlet en liste over flere tusen europeiske selskaper og inviterte dem til å sende inn sine utslipps- og inntektsdata via et nettsted laget av Statista og Financial Times. Søknadsfasen gikk fra oktober 2021 til januar 2022.

I tillegg gransket Statista offentlig tilgjengelige data om omtrent 4000 europeiske selskaper.

For å bli inkludert på listen over klimaledere i Europa, må et selskap oppfylle følgende kriterier:

Selskapet har hovedkontor i ett av 33 europeiske land
Selskapet hadde inntekter på minst 40 millioner euro i 2020
Selskapet rapporterer uavhengige utslippsdata
Selskapet publiserte følgende utslippsdata: utslipp for scope 1 og scope 2 for årene 2015 og 2020
Hvis en CDP-vurdering var tilgjengelig, måtte poengsummen være minst B- (CDP står for Carbon Disclosure Project)

Om PostNords agenda for bærekraftig logistikk
Mer informasjon om våre bærekraftsmål og Green by PostNord er tilgjengelig på konsernets nettsider:
PostNord manifest klimaledelse | PostNord.

Annemarie Gardshol, Group CEO and President PostNord.( Foto: PostNord). 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*