Unn Hofstad leder Storebrand Eiendoms bærekraftarbeid. Her står hun på scenen under Arendalsuka 2022.

GRESB har i sin årlige evaluering rangert to av Storebrands eiendomsfond som globale sektorledere. Utmerkelsen deles ut til eiendomsselskaper og fond som har vist fremragende bærekraftarbeid.

Det er Storebrand Eiendomsfond Norge KS og det svenske søsterselskapet SPP Fastigheter AB som har fått utmerkelsen, henholdsvis i kategoriene «diversifisert kontor/logistikk» og rent «diversifisert». Global ESG Benchmark for Real Assets (GRESB) anerkjenner dermed bærekraftarbeidet i Storebrands eiendomsselskaper.

For sjette år på rad økte poengscoren til Storebrands eiendomsselskaper og forvaltningsselskapet. Alle de fire vurderte selskapene fikk toppkarakter på fem av fem stjerner fra GRESB og rangeres dermed blant de 20 prosent beste globalt. Over 1800 eiendomsselskaper til en verdi av 70.000 milliarder kroner i 74 land deltok i årets evaluering.

GRESBs data brukes av mer enn 170 institusjonelle og finansielle investorer. Evalueringen omfatter miljøaspekter, sosial bærekraft, styring og oppfølging. Bærekraftansvarlig Unn Hofstad ser at kravene og konkurransen øker for hvert år.

– Å få en så god plassering i GRESBs evaluering etter å ha forbedret resultatet år etter år, er en god attest på at vi bidrar til omstillingen mot et mer bærekraftig samfunn, samtidig som vi reduserer risiko for investorene våre. Med god innsikt og kvalitet i data, kan både investorer og vi gjøre bedre analyser og

ytterligere redusere risikoen i våre porteføljer, sier Unn Hofstad.

Bygg- og eiendomssektoren står for omtrent 40 prosent av verdens energibruk, 40 prosent av klimagassutslippene og 40 prosent av avfall og ressursbruk.

– Vi jobber kontinuerlig med energioptimalisering og miljøsertifisering av våre eiendommer. Innsatsen reduserer porteføljenes karbonavtrykk samtidig som vi senker kostnadene og gjør investeringene bedre rustet for fremtiden, avslutter Unn Hofstad.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*