Konsernsjef Hans Westberg får sparken i E Ericsson( Foto: Cision/Telegraph)
Konsernsjef Hans Westberg får sparken i Ericsson(Foto: Cision)

Svenske Ericssons CEO Hans Vestberg får sparken som konsernsjefens med umiddelbar virkning etter et styrevedtak. I pressemeldingen heter det at Hans Vestberg har ledet selskapet i syv år med betydelig motvind i selskapet. Styret skriver at han har Han har bygget sterkerelasjoner og partnerskap over hele verden og hans lederskap har vært inspirerende for ledere og ansatte i Ericsson. Men med dagens markedssituasjon og økt tempo i gjennomføringen av sin strategi, har styret besluttet at tiden er moden for store endringer på markedet må en ny leder føre Ericsson vvidere, heter det i pressemeldingen Wallenergs Investor AB og Handelsankens investeringsselskap Industrivvärden er hovvedaksjonærer i Ericsson.

Et bransjeprobblem

Problemene som Ericsson har sliter hele bransjen med, sier aksjestrateg Lars Söderfjell i Swedbank ifølge nyhetsbyrået Direkt. Endringen av administrerende direktør gir bare en kortsiktig nedgang i aksjekursen. Ericssons problemer likner de Nokia / Alcatel-Lucent opplevde, Resultater for andre kvartal for Ericssons savnet analytikernes forventninger på mange punkter. Salg av selskaper er nødvendig og titusenvis av ansatte vil bli permittert.Netto omsetning var på 54,1 milliarder svenske kroner og resultatet under under det forventede 554 millioner melder SME Direkt. Driftsresultatet på 2,8 milliarder kroner var under forventningene på over 3 milliarder kroner. Driftsmarginen falt til 5,1 prosent, og bruttomarginen falt til 33,2 prosent, på linje med analytikernes forventninger.

Kostnader kraftig ned

Ericssons reaksjon på salget er at de årlige driftskostnadene vil bli redusert til 53 milliarder eksklusive restruktureringskostnader. I tillegg til effektivitetsgevinster fra den nye konsernstrukturen innført 1. juli, vil selskapet redusere investeringer i forskning og utvikling i IP. Tusenvis av ansatte vil bli gitt varsel, og det vil påvirke hele gruppen. Foreløpig Ericsson sier stikker til vår prognose om at restruktureringskostnadene vil beløpe seg til mellom 4 og 5 milliarder i 2016. Merutgifter for utvidelser av besparelsene vil bli kunngjort senest på kapitalmarkedsdagen i november.

Svakere resultater

Det nye forretningsrområdert Global Services forretningsområde var den store overraskelsen i første kvartal da driftsmarginen falt til 2,6 prosent. Denne er nå forbedret til 6 prosent, i tråd med resultatet for samme kvartal i fjor.Global Services omsetning landet på 24,5 milliarder, i overkant av 300 millioner kroner, under analytikernes forventninger. Driftsresultat på 1,5 milliarder kroner, men var klart bedre enn ventet 861 millioner. I forretningsområdet Networks forretningsområdet, hadde analytikerne ventet et noe lavere omsetning enn i tilsvarende kvartal i fjor da netto omsetning utgjorde 31,2 milliarder SEK. Driftsresultat le 1,6 milliarder nådd den forventede 2,2
milliarder.

-Gitt dagens trender i bransjen, vil vi intensivere våre aktiviteter for å redusere kostnader og tilpasse vår virksomhet til et svakere marked spesielt for mobilt bredbånd, skriver Hans Vestberg til slutt i pressemeldingen.

Styreleder Leif Johansson(tidl. konsernsjef i Volvo) fikk i oppgave å sparke Hans Westberg( Foto: Cision)
Styreleder Leif Johansson(tidl. konsernsjef i Volvo) fikk i oppgave å sparke Hans Westberg( Foto: Cision)

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*