CEO Rajesh Gopinathan i Tata har med seg amerikanske BlackRock(Foto: Tata)
  • Tata Consultancy Services blir ny tittelsponsor for det Britiske racingteamet som nå døpes om til Jaguar TCS Racing.
  • Gjennom det utvidede samarbeidet skapes det nye muligheter for innovasjon og bærekraftig teknologi for elektriske kjøretøy, som kommer både racingteamet, forbrukere og miljøet til gode.

Tata Consultancy Services (TCS) er nå offisiell tittelpartner for det ikoniske britiske racingteamet Jaguar Racing, som fremover vil gå under navnet Jaguar TCS Racing. Samarbeidet inngås i forkant av ABB FIA Formel-E verdensmesterskapet i 2021/22.

I løpet av det mangeårige samarbeidet skal TCS og Jaguar skape en dynamisk plattform som vil drive forskning og innovasjon, og som samtidig skal jobbe mot avanserte konsepter og teknologier for elektriske kjøretøy (EV). TCS skal benytte sin spisskunnskap innen teknologitransformasjon og erfaring med ledende aktører fra verdikjeden til elektriske kjøretøy, for å gjøre Jaguar TCS Racing til en katalysator for elektrifisering, som del av kampen for lavere CO2-utslipp og bærekraftig transport. Samarbeidet vil innebære bruk av data og innsikt fra racingbanen for å bidra til vekst, utvikling og omstilling av hele økosystemet rundt elektriske kjøretøy.

– Vi er glade for utvidelsen av samarbeidet vårt med Jaguar Land Rover og etableringen av Jaguar TCS Racing for å dra nytte av felles kunnskap, og bidra til innovasjon for en bærekraftig fremtid for alle, sier Rajesh Gopinathan, CEO & MD, TCSNår verden går i retning av elektrifisering, vil dette samarbeidet lede vei for bruken av avansert teknologi, renere energi, og utviklingen av nye forretningsmodeller. Våre tiltak kommer til å strekke seg langt utover kommersiell aktivitet for å skape en langsiktig innvirkning på mennesker, lokalsamfunn og planeten.

– Jeg ønsker Tata Consultancy Services hjertelig velkommen, sier Thierry Bolloré, CEO Jaguar Land RoverChairman JLR MotorsportDette samarbeidet er et perfekt eksempel på synergiene som finnes i Tata-gruppen. Motorsport er den ultimate utfordringen og for å lykkes i en såpass kompetitiv arena må man utmerke seg på alle områder. Teknologi, innovasjon, smidighet, og lagarbeid er viktige lærdommer som vi integrerer i alle ledd av selskapet. Jeg anerkjenner disse fordelene, og ønsker å sørge for at vår fremtidige struktur for motorsportaktiviteter er tilrettelagt for å nå sitt fulle potensiale.

TCS sin satsing på Formel E-racing bidrar til vekst i deres globale portefølje av sportsrelaterte sponsor-avtaler som inkluderer profilerte løpearrangementer som TCS New York City Marathon, TCS London Marathon, TCS Amsterdam Marathon, og flere. Selskapet har en fantastisk merittliste når det gjelder å bruke data og digital teknologi for å tilpasse og berike konkurranseopplevelser.

Med bare noen måneder igjen til starten av den nye sesongen, fokuserer Jaguar TCS Racing på å foredle den mest suksessfulle racerbilen i teamets Formel E historie. Dette inkluderer endringer i flere programvareområder for forbedret energistyring, raskere bil, og økt effektivitet. Teamet har også brukt tid på å forstå og simulere det nye kvalifiseringssystemet, samt øvd på «pitstops» i garasjen, som kommer til å bli en viktig del av de første ti minuttene av det nye konkurranseformatet.

Jaguar Land Rover og TCS er mangeårige partnere, og har samarbeidet på forskjellige områder siden 2012. Samarbeidet har utviklet og styrket seg over tid med felles initiativer og tiltak på områder relatert til produktutvikling og digital omstilling. De to selskapene er på en felles reise for å redefinere moderne luksus basert på bærekraft og unike kundeopplevelser, med høye standarder for miljø- og samfunnspåvirkning.

For mer informasjon om Jaguar TCS Racing, ta kontakt med følgende:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing

Tel: + 44 (0) 7384 532 605

E-post: ehogg2@jaguarlandrover.com

Adrian Atkinson, Global PR and Communications Manager, Jaguar TCS Racing

Tel: +44 (0) 7979 554005

E-post: aatkins5@jaguarlandrover.com

Tata is cooperating with Landrover(Photo: Tata/ Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*