AIR Portugal frakter de portugisiske spillerne i VM(Foto; TAP Air Portugal)

Tata Consultancy Services (TCS) er valgt som strategisk partner for TAP Air Portugal, en del av Star Alliance, for å trappe opp digital transformasjon og øke innovasjonen i flyselskapet.

TAP har i sin nye forretningsstrategi fokus på å bli et mer bærekraftig flyselskap og styrke sin ledende posisjon i markedet. Som følge av avtalen vil TCS etablere et «Airline Digital Center» (ADC) i Portugal. Senteret skal være bemannet med konsulenter med dyp bransjekunnskap, i tillegg til løsningsarkitekter og teknikkeksperter. I fremtiden skal ADC bli et nearshore-senter som skal bistå TCS sine globale kunder innen flyindustrien med å skape flere teknologijobber i Portugal.

– TAP gjennomgår en ambisiøs transformasjon for å komme sterkere ut etter innvirkningen som Covid hadde på flybransjen, og vi trenger pålitelige partnere på denne reisen. Vi valgte TCS på bakgrunn av selskapets erfaring fra flybransjen, dokumenterte resultater med å levere digitale transformasjonspakker og tekniske kompetanse. Vi er sikre på at vi sammen vil drive digitale initiativer som forbedrer kundeopplevelsen, virksomheten og posisjonerer TAP som det foretrukne flyselskapet, sier Christine Ourmières-Widener, administrerende direktør, TAP.

– Vi er vært fornøyde med å samarbeide med TAP, samt å være en del av deres digitale transformasjon og drive fremtidig forretningsvekst. TCS er fullt forpliktet til å gjøre dette partnerskapet til en langsiktig suksess og bidra til realiseringen av TAPs forretnings- og teknologimål. Investeringene vi gjør i etableringen av Airline Digital Center styrker også TCS sin posisjon som en vekst- og transformasjonspartner, både for andre portugisiske og europeiske kunder, sier Krishnan Ramanujam, President Enterprise Growth Business, TCS.

TAP ble grunnlagt i 1945 og har vært en del av Star Alliance siden 2005. Flyselskapet er med 1 090 flygninger i uken, markedsledende i Portugal.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*