USAs forsvarsminister Lloyd J Austin er for tiden i Sverige, hvor han blant annet besøker militærbasen på Muskö. Under en pressekonferanse var han tydelig på at han forventet at Sverige ble løslatt fra NATO allerede før toppmøtet i Vilnius i juli. USA:s forsvarsminister sier under sitt besøk i Sverige: ”Vi ser frem mot å ønske Sverige velkommen i NATO før sommeren”

USAs forsvarsminister Lloyd J Austin holdt onsdag pressekonferanse sammen med Sveriges forsvarsminister Pål Jonson (M) på militærbasen i Muskö i Sverige.

– Vi har blant annet snakket om NATO-medlemskap og situasjoner i Ukraina, sa Pål Jonson på pressekonferansen. Angående Sveriges medlemssøknad til NATO sa Lloyd J Austin at han håper å kunne ønske Sverige velkommen som medlem allerede før NATO-toppmøtet i Vilnius i Juli.

Sverige er en viktig partner

– Vi ønsket nylig Finland velkommen som NATOs 31. medlem og vi ser frem til å ønske Sverige velkommen snart som det 32. medlem. Og for å være tydelig forventer vi å kunne ønske Sverige velkommen som medlem før NATO-møtet i juli, sier Lloyd J Austin.

Pål Jonson takket USA for støtten Sverige har fått for sin medlemssøknad til NATO. På et spørsmål om hvordan Sverige er beskyttet frem til medlemskap, sier Lloyd J Austin at Sverige er en viktig partner for både USA og NATO.

– De siste årene har dere hatt et økt antall militære besøk av våre skip og fly, og vi vil fortsette med disse besøkene.

Forsvarsminister Pål Jonsson i Stockholm har fått det svart på hvitt: SVerige er NATO-melem før møtet i Vilnius i juli. Det sier den amerikanske forsvarsministeren.(Foto: Ninni Andersson/ Regeringkansliet)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*