Konsernsjef Geir Karlsen er optimist når juli er over(Foto: Norwegian)
Norwegians trafikktall for juni er fortsatt påvirket av reiserestriksjoner og lite trafikk. Samtidig er det en merkbar økning i antall bestillinger, noe som sees i sammenheng med at en større andel av befolkningen er vaksinert, samt at det har vært oppmykninger i reiserestriksjoner og karantenebestemmelser. Utover juli måned vil antall fly og ruter gradvis øke. Sveriges Radio melder at svensk økonomi er tilbake på smme nivå som før utbruddet av pandemien, skriver Nordens Nyheter.

Svensk økonomi er tillbaka på samma nivå som krisenfør, skriver stistisk sentralbyrå i Sverige SCB.
Etter en turbulent tid i svensk økonomi i 2020 er den økonomiska aktiviteten tillbake på samme nivå som før krisen. fremgår det av SCB:s tidskrift «Sveriges ekonomi – statistiskt perspektiv.»

I juni fløy 225 509 passasjerer med Norwegian, noe som er ca. dobbelt så mange som på samme tid i fjor. Sammenliknet med juni 2020 er den totale kapasiteten (ASK) økt med 182 prosent og passasjertrafikken (RPK) opp 102 prosent. Videre lå fyllingsgraden i juni på 62,9 prosent, en nedgang på 25 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.

–Med den fortsatte og gradvise åpningen av samfunnet øker bestillingene fra uke til uke. For å imøtekomme etterspørselen har vi gjenopptatt flyvninger til flere populære destinasjoner i Europa. Vi fortsetter å tilpasse rutetilbudet i tråd med økende etterspørsel etter reiser nå i sommer, men også for høsten og kommende vinter, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.

Norwegian hadde 15 fly i drift i juni. Totalt gjennomførte Norwegian 99,9 prosent av de planlagte flygningene i juni, og av disse var punktligheten på 94,1 prosent.
Redaktør Trygve Hegnar i Finansavisen skrev i juli at at bonusavtalen for ledere i Norwegian som ble inngått i november/desember i 2020, først kom til utbetaling i mai 2021, da ordningen med statlig garantiordning gikk ut.
Til dette sier styreleder Svein Harald Øygard at «dette er ikke og har aldri primært vært et juridisk spørsmål».
Hegnar at vi kan være enige om at bonuser trolig reddet Norwegian.

Norden som hjemmemarked
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner. Norwegian kan følges på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube.
Styreleder i Norwegian og tidligere sentralbanksjef på Island Svein Harald Øygard(Foto: Privat)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*