Sveriges statsminister Ulf Kristersson og statsminister Mette Fredriksen har hatt tett kontakt om brenning av hellige skrifter.Danmarks statsminister Mette Frederiksen er her fotografert av Magnus Fröderberg, Foreningen. Ulf Kristersson skriver dette på sin Instagram-konto.

– Vi befinner oss i den alvorligste sikkerhetspolitiske situasjonen siden andre verdenskrig, og her hjemme vet vi at både stater, statslignende aktører og enkeltindivider kan utnytte situasjonen, skriver statsministeren.

Det heter videre at Sverige og Danmark er to av verdens mest velfungerende demokratier.

– Vi står opp for ytringsfrihet og demonstrasjonsfrihet. Vi har en sterk tradisjon med å respektere andre mennesker og ulike trosoppfatninger. Religionsfrihet er en selvsagt hjørnestein i våre samfunn, skriver Kristersson.

Sveriges arbeids- og integreringsminister Johan Pehrson fra Liberalerna åpner for å se på lovverket for å få slutt på koranbrenningene i Sverige.

– Vi vet at situasjonen vår utnyttes av krefter som vil Sverige alt annet enn godt, sa han i forrige uke.

Pehrson mener at dersom truslene mot Sverige blir større og mer omfattende, er det viktig å stille seg spørsmålet om loven burde endres.

Videre sier han at Sverige også må bli flinkere til å forklare hvordan et samfunn kan kombinere religions- og ytringsfrihet til personer som flytter til Sverige fra muslimske land.

Den svenske regjeringen har også vært i kontakt med utenriksministrene i flere muslimske land, blant annet Iran, Irak, Algerie og Libanon, for å forsøke å dempe krisen, skriver regeringen.se og regjeringskansliet dk. på sine hjemmesider..

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*