– Nylig rundet vi over 1000 studentmedlemmer, forteller Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge. FOTO: CF-Wesenberg/kolonihaven.no.

I takt med at regnskapsbransjen fortsetter å vokse, øker også antall studentmedlemmer i bransjeorganisasjonen. – Tallene fra Samordna opptak til årets studier, viste en markant økning av antall studenter til økonomisk og administrative fag. Dette skjer samtidig som bransjen forsetter å vokse både i omsetning, antall oppdrag og ansettelser. Dette er nok medvirkende til at stadig flere studenter får øynene opp for bransjen, forteller Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge.

Regnskap Norge er bransjeorganisasjonen for statsautoriserte regnskapsførere og medarbeidere som jobber på regnskapsoppdraget. I tillegg er det mulig for studenter å være medlem.

– Regnskapsbransjen har i mange år ropt etter arbeidskraft, og det ser ut til at behovet vedvarer også inn i neste år. Derfor har vi økt oppmerksomhet om studentmedlemskapet vårt som et ledd i å formidle mulighetene som finnes i yrket. Dette ser vi nå gir resultater. Nylig rundet vi over 1000 studentmedlemmer, forteller Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge: – Det er nok flere grunner til at mange nå er interessert i denne karriereveien. Mens konkurstallene for næringslivet generelt de siste to årene viser en oppadstigende trend, ser vi at veksten og framtidsutsiktene er lyse i regnskapsbransjen.

Spennende yrke

– På karrieredager på universiteter og høyskoler rundt om i landet opplever vi at mange er nysgjerrig på hva yrket representerer og samtidig blir positivt overrasket over bredden og omfanget i arbeidet til en regnskapsfører. Ikke minst opplever vi at studentene setter stor pris på at yrket spiller en viktig rolle i næringslivets bærekraftsarbeid samtidig som det er et høyteknologisk yrke, forteller Regnskap Norge-direktøren: – Bransjen har behov for arbeidskraft. I fjor beregnet vi at regnskapsbransjen skulle ansette opp mot 2000 nye medarbeidere i 2023. Ferske bransjeanalyser viser at vi skal ansette i hopetall også i 2024.

Og prisen er …

– Ikke ei krone! Det er viktig for oss å favne alle økonomistudenter, derfor er student -og praksismedlemskapet helt gratis hos oss i Regnskap Norge. Studentene får tilgang både til fagsupport og skreddersydd kurstilbud. Dette er nesten for godt til å være sant, men det er dem vel unt, avslutter Aale-Hansen med et smil.

Regnskap Norges studentmedlemskap

Har du ansatt en student eller kjenner noen som studerer økonomifag? Tips de om studentmedlemskapet vårt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*