En helt ny hotellkjede med nordiske ambisjoner er resultatet når Petter Stordalen og eiendomsinvestor Slättö går sammen og presenterer et nytt samarbeid der strategiske lokasjoner, kvalitet og bærekraft står i fokus. I løpet av de neste ti årene vil kjeden bestå av 20 hoteller.

For første gang på over 30 år lanserer Strawberry en ny hotellkjede. Satsingen skjer i samarbeid med eiendomsinvestor Slättö, og den nye satsingen vil komplimentere de fire kjedene selskapet har i porteføljen i dag.

Hotellkjeden vil bestå av hoteller med fokus på design, være tilpasset både kort- og langtisovernatting, digitalisering, effektivitet, bærekraft og konkurransedyktige på pris. Målgruppen er bilbårne reisende, idrettslag, og mennesker som tilfeldig eller for en lengre periode trenger overnatting. Ambisjonen er å fylle et tomrom i det nordiske markedet, hvor innenlands- og internordiske reiser har økt kraftig siden 2019.

– Med den nye hotellkjeden ønsker vi å utfordre at det å stoppe langs veien ikke trenger å bare være kjedelig eller nødvendig, men at det også er et stopp på veien for det man har å glede seg til. Vi ser frem imot åpningen av det første hotellet neste år og mener at vi med denne satsingen vil tilby noe nytt til et segment som har vært glemt over lang tid, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry.

Slättö ser på investeringen i hoteller som et kompliment til selskapets investeringsegment innen bolig, lett industri og logistikk og eiendom.

– Hotellene må hele tiden utvikle seg for å tiltrekke seg en bred målgruppe, i tillegg må hotellene også raskt kunne omstille seg for å møte nye markedsbehov og dermed bidra både til gode gjesteopplevelser og en stabil og sikker lønnsomhet for virksomheten. Hotellkjeden vil derfor utvikle seg som en allsidig servicedestinasjon for å møte akkurat disse markedstrendene, sier Erik Möller, leder for hoteller i Slättö.

Hotellkjeden vil ha høye bærekraft- og tilgjengelighetsambisjoner, og vil blant annet bygges i tre, ha fornybar energiproduksjon med solceller og geotermisk energi, samt ressurseffektivisering gjennom digitale løsninger og miljøsertifiseringer.

Sverige er først ut for den nye hotellkjeden, men ambisjonen er at kjeden skal vokse på det nordiske markedet de neste årene. Innen ti år skal den nye hotellkjeden bestå av minst 20 hoteller i Norden.

En av komponentene i prosjektet er å tilby hotellets gjester tjenester og tilbud gjennom eksisterende partnere.

– Ambisjonen er å tilby, i tillegg til seng og frokost, sunn og enkel servering, et førsteklasses treningsstudio og hurtiglading av biler gjennom gode og innovative samarbeidspartnere. Gjestens behov vil kunne styre hva vi fyller hotellene med og hvilke samarbeidspartnere vi skal inngå samarbeid med, sier Stordalen.

Det første hotellet har planlagt åpning i Q2 2025 i Falkenberg. Hotellet vil ha 151 rom og de første avtalene med grunneier og strategiske partnere som skal være med å fylle hotellet med tilbud og tjenester er signert.

For mer informasjon ta kontakt med:
Daniel Stenbäck, Chief Development Officer Strawberry, +46 70 16 16 806
Erik Möller, Head of Hotels Slättö, +46 70 77 33 565

Fakta:
Hotelloperatør: Strawberry
Hotellkjedens navn: Lanseres senere
Gårdeier: Slättö og Strawberry Fields
Antall hotellrom: 151 (noen av rommene er studioleiligheter med kjøkkenkrok og en rekke større familierom)
Kort- og langtidsovernattinger
Restaurant
Drive through
Kids room
Lounge
Co-Working
Gym
Hurtigladere for bil
Lokasjoner: Utenfor bykjernen, i nærheten av eller i direkte forbindelse med avkjørsler til de store veiene

Om Slättö
Slättö er en eiendomsinvestor med fokus på Norden. Vi streber etter kontinuerlig å gi våre investorer markedsledende avkastning gjennom tematiske strategier, lokal kompetanse, tydelige verdier og et engasjert team.

Til sammen forvalter Slättöfonds eiendeler på over 20 milliarder SEK. Siden oppstarten i 2013 har selskapet gjennomført over 200 transaksjoner med en total transaksjonsverdi på over 35 milliarder SEK.

Med en langsiktig tilnærming prioriterer vi bærekraft som nøkkelen til suksess for våre investeringer.


Strawberry er portalen til et bredt utvalg av hotell, møte- og konferansefasiliteter, restauranter og spa, i tillegg til eksklusive partnere og fordeler for våre medlemmer. Med over 225 hotell over hele Norden tilbyr vi fire hotellkjeder – Comfort Hotel®, Quality Hotel™, Clarion Hotel® og Clarion Collection® Hotel – og mer enn 40 frittstående hotell. Gjennom Strawberry sin app og nettside, får du som gjest og medlem tilgang til et univers av muligheter, med vårt løfte om å fylle livet med morsomme, meningsfylte og spennende opplevelser. More to explore at strawberry.no

Ny nordisk hotellkjede som drives av Strawberry og Slättö( Foto: Strawberry/ Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*