Truls Nergaard i Storebrand god på bærekraft(Foto: Mynewsdesk)

torebrand Eiendomsfond Norge KS er best i Europa på bærekraft i sin kategori i en internasjonal, anerkjent kåring.

Storebrand Eiendom er også anerkjent for sin ledende posisjon globalt som eiendomsforvalter, med et snitt på tre av fem mulige stjerner for sin stående eiendomsportefølje. Det er GRESB som har gjennomført kåringen. De vurderer årlig hvor bærekraftig eiendomsaktører forvalter sine porteføljer, og årets kåring omfattet over 1000 selskaper globalt.

Økt score
Fondet har klatret fra andre til første plass i år, for tilsvarende ikke børsnoterte porteføljer i Europa. Ratingen for bærekraftsnivået har gått fra tre til fire stjerner, av fem mulige.

– Dette er en viktig anerkjennelse for oss som bærekraftig eiendomsforvalter. Vi jobber målrettet for å forbedre bærekraftstandarden i porteføljene våre, og det er gledelig å se en forbedring i poengscoren også i år. Med fire stjerner i snitt for porteføljene er vi på god vei mot målet om fem stjerners rating. Dette befester vår posisjon som en solid forvalter som jobber systematisk med bærekraft, sier leder for Storebrand Eiendom, Truls Nergaard.

GRESB, (Global Real Estate Sustainability Benchmark), evaluerer bærekraftstandarden til over 1000 eiendomsporteføljer verden over. Standarden brukes av mer enn 100 institusjonelle investorer globalt, som forvalter over 22 000 milliarder dollar. Evalueringskriteriene er basert på internasjonale rapporteringsstandarder som Global Reporting Initiative (GRI), Principles for Responsible Investment (PRI) og Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Investorer bruker data fra disse aktørene og GRESB sine analyseverktøy til å forbedre bærekraftstandarden i sine investeringsporteføljer.

Om Storebrand 

Storebrands ambisjon er å være best på sparing til pensjon. Storebrand skal levere bærekraftige løsninger tilpasset kundens livssituasjon slik at den enkelte får en bedre pensjon, og en bedre verden å gå av med pensjon i. Storebrand har om lag 40 000 bedriftskunder og 1,9 millioner personkunder i Norge og Sverige, med hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Storebrand forvalter over 700 milliarder kroner og er Norges største private kapitalforvalter. Vi jobber målrettet for å nå visjonen om at Våre kunder anbefaler oss. Storebrand-aksjen (STB) er notert på Oslo Børs.

Besøk oss på www.storebrand.no og følg oss på twitter @Storebrand_no

Skal miljøsertifisere alle eiendommer

Ruseløkkveien 14 er et eksempel på en av eiendommene i porteføljen, det første bygget Storebrand sertifiserte etter BREEAM NOR-standarden. Storebrand har som mål at alle eiendommer skal være miljøsertifiserte.

Russeløkkveien 14 i Oslo er et eksempel(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*