Caroline Johansen leder personmarked i Storebrand(Foto: Mynewsdesk)

Storebrand bank setter ned fastrentene ytterligere. Kraftigst kuttes lån med 10 års bindingstid, her senkes renten med 0,5 prosentpoeng. Dette fastrentelånet får en nominell rente på 2,49 prosent – det laveste nivået noensinne.

Renteendringene kommer etter at de lange markedsrentene har falt i nyere tid.

– Storebrand har i flere år hatt en av de laveste utlånsrentene i markedet, både på flytende og faste renter. Men de nye fastrentene vi kan tilby nå overgår det meste, også historisk, sier Caroline Johansen, leder bank personmarked i Storebrand.

Aldri har Storebrand bank kunnet tilby så lave renter med 10 års binding. Den nominelle renten på 2,49 prosent gjelder nå både for 3 og 10 år. Fastrentelån med 20 års binding, som bare Storebrand bank tilbyr, kuttes samtidig 0,4 prosentpoeng. Ny nominell rente på sistnevnte blir 2,89 prosent.

– Dette er ferskvare. Konkurransebildet og innlånskostnadene endrer seg stadig vekk. Vi kan ikke garantere hvor lenge disse rekordlave rentene varer. Men la det ikke være tvil, vi ønsker å tilby svært konkurransedyktig renter også fremover, sier Johansen.

10 år ved binding

Å binde renta fungerer på mange måter som en forsikring, vanligvis er da også flytende renter billigere enn fastrenter. Men akkurat nå er det altså ikke slik.

– Kunder som ønsker en mer forutsigbar privatøkonomi, bør vurdere fastrente. Og da kan man også vurdere å binde i minst 10 år. Vi ser at eksperter ofte anbefaler lang binding, typisk 10 år, hvis man først velger fastrente. Det tror vi også kan være klokt, sier Johansen, som legger til at rentene i tillegg er rekordlave.

Kan binde deler av lånet

Det finnes også andre løsninger for lånekundene, om man ikke ønsker å binde hele lånet.

– Det kan det også være et alternativ å binde deler av lånebeløpet for å redusere risikoen for økte kostnader noe, samtidig som man følger markedet på den andelen man tåler, sier lederen for bank personmarked.

Fremdeles har de aller fleste nordmenn flytende renter, men Storebrand har det siste året sett en økning av henvendelser rundt alternativet med fastrenter. I ukene rundt renteannonseringer fra Norges Bank er aktiviteten særlig merkbar.

– Vi merker en betydelig økning i etterspørsel etter fastrentelån. Hittil i år har vi sett en økning i antallet som binder renten på 33 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor, sier Johansen.

Kontaktperson:

Pressesjef Sindre Heyerdahl, e-post: Sindre.Heyerdahl@Storebrand.no. Telefon: 90161705

Dette er de nye rentesatsene, gjeldende fra 22. august 2019:

Nominell renteFastrente 3 årFastrente 10 årFastrente 20 år
ny2,49 %2,49 %2,89 %
forrige2,49 %2,99 %3,29 %
endring0,00 %-0,50 %-0,40 %

Om Storebrand 

Storebrands ambisjon er å være best på sparing til pensjon. Storebrand skal levere bærekraftige løsninger tilpasset kundens livssituasjon slik at den enkelte får en bedre pensjon, og en bedre verden å gå av med pensjon i. Storebrand har om lag 40 000 bedriftskunder og 1,9 millioner personkunder i Norge og Sverige, med hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Storebrand forvalter over 700 milliarder kroner og er Norges største private kapitalforvalter. Vi jobber målrettet for å nå visjonen om at Våre kunder anbefaler oss. Storebrand-aksjen (STB) er notert på Oslo Børs

Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*