Direktør Tove Selnes i Storebrand People(Foto: Mynewsdesk)

Storebrand er et av verdens 100 mest likestilte selskaper, viser global kåring. Men mye arbeid gjenstår.

Den ideelle organisasjonen Equileap har i dag publisert kåringen av de 100 mest likestilte selskapene i verden. Av norske selskaper på listen finner vi foruten Storebrand også DNB, Gjensidige, Equinor, Schibsted og Telenor. 

Herfra kan du laste ned hele Equileaps rapport. 

Equileap er en vurdering av hvordan selskaper med en markedsverdi på over 2 milliarder dollar tilbyr like muligheter til begge kjønn. Storebrand havner i denne vurderingen på 46. plass. 

-Likestilling, mangfold og inkludering på arbeidsplassen er en kjerneverdi for Storebrand. Jeg er glad for at vi er inkludert i denne rangeringen av de 100 mest likestilte selskapene globalt, men vi har fremdeles mye å jobbe med. Å investere i likestilling er både riktig og lønnsomt, sier Storebrands konserndirektør People, Tove Selnes.

Equileaps rangering inkluderer over 3.500 selskaper i 23 land, og målingen er basert på 19 kriterier for likestilling. Både norske og svenske selskaper har havnet på topp 100-listen. Ingen selskaper på listen er like fullt i nærheten av full likestilling, og mye arbeid gjenstår, viser kåringen.

Storebrand arbeider med en rekke tiltak for å forbedre likestillingen, både i eget konsern og i samfunnet. Blant annet har finanskonsernet fokus på følgende:

  • Vi jobber målrettet med rekruttering for å tiltrekke oss de beste, kvinnelige kandidatene.
  • Vi legger til rette for at alle – både kvinner og menn – skal kunne stå i krevende jobber og levere på oppgavene, samtidig som de håndterer et familieliv med små barn og alt det innebærer.
  • Vi satser på unge, kvinnelige talenter, blant annet gjennom samarbeid med Ungt Entreprenørskap.
  • Vi bruker eiermakten vår som investor til å plukke de selskapene som scorer best på likestilling.
  • Vi har endret vår innkjøpspolicy, slik at mangfold og kjønnsbalanse er et kriterium. 

Om Storebrand 

Om Storebrand 

Storebrands ambisjon er å være best på sparing til pensjon. Storebrand skal levere bærekraftige løsninger tilpasset kundens livssituasjon slik at den enkelte får en bedre pensjon, og en bedre verden å gå av med pensjon i. Storebrand har om lag 40 000 bedriftskunder og 2 millioner personkunder i Norge og Sverige, med hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Storebrand forvalter over 750 milliarder kroner og er Norges største private kapitalforvalter. Vi jobber målrettet for å nå visjonen om at Våre kunder anbefaler oss. Storebrand-aksjen (STB) er notert på Oslo Børs, skriver Mynewsdesk.

Besøk oss på www.storebrand.no og følg oss på twitter @Storebrand_no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*