Storebrand øker sin score fra i fjor, og rangeres som landets nest mest bærekraftige bank. Blant de større finanskonsernene kommer Storebrand klart best ut.

Etisk bankguide er en omfattende undersøkelse om bankenes etikk- og bærekraftarbeid. Fremtiden i Våre Hender og Forbrukerrådet står bak analysen av 14 norske banker. Også i fjor kom Storebrand opp som landets nest mest bærekraftige bank.

– Vi jobber kontinuerlig med å skjerpe vårt etikk- og bærekraftarbeid. Som et konsern med samfunnsansvar og bærekraft i ryggmargen, skal vi være ledende på dette. Da er det selvfølgelig gledelig at vi kommer så høyt, og i tillegg øker vår score fra i fjor, sier Storebrands konsernsjef Odd Arild Grefstad.

Vurdert på over 1000 indikatorer

Etisk bankguide er en omfattende undersøkelse om bankenes etikk- og bærekraftarbeid. Bankene er vurdert ved hjelp av 1084 sammenlignbare indikatorer. Analysen dekker både egen virksomhet, investeringer og utlån i bedrifts- og privatmarkedet.

Aller best scorer Storebrand på kategoriene menneskerettigheter, arbeiderrettigheter og korrupsjon. Og Storebrand kommer altså klart best ut av de store finansaktørene i undersøkelsen. Det er kun utfordreren Cultura som oppnår høyere totalscore enn Storebrand.

– Cultura tilbyr banktjenester – ikke investeringer, og satser spesielt på etisk bankdrift. Der gjør de det ekstremt sterkt. Vi gratulerer dem med seieren, sier Grefstad.

Inspirasjon til videre arbeid

Storebrands konserndirektør for bærekraft, næringspolitikk og kommunikasjon, Karin Greve-Isdahl, lar seg inspirere av resultatene.

– Det er veldig motiverende at Storebrand som lag leverer bra på etikk og bærekraft. Det tar vi med oss, når vi fremover jobber med tiltak som vil heve nivået på bærekraftarbeidet vårt ytterligere, sier Greve-Isdahl.

Etisk bankguide er en del av det internasjonale initiativet Fair Finance Guide. Analysen rangerer selskapene på en skala fra null til 100 innen en rekke kategorier. Storebrand oppnår en totalscore på 81 prosent.

Pressesjef Sindre Heyerdahl i Storebrand( Foto:Lise Eide Risanger)

Mer om undersøkelsen og resultatene her (ekstern lenke): www.etiskbankguide.no.

Kontaktperson:

Pressesjef Sindre Heyerdahl.  E-post: Sindre.Heyerdahl@Storebrand.no. Telefon: 90 16 17 05

Om Storebrand 

Storebrands ambisjon er å være best på sparing til pensjon. Storebrand skal levere bærekraftige løsninger tilpasset kundens livssituasjon slik at den enkelte får en bedre pensjon, og en bedre verden å gå av med pensjon i. Storebrand har om lag 40 000 bedriftskunder og 1,9 millioner personkunder i Norge og Sverige, med hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Storebrand forvalter over 700 milliarder kroner og er Norges største private kapitalforvalter. Vi jobber målrettet for å nå visjonen om at Våre kunder anbefaler oss. 

Besøk oss på www.storebrand.no og følg oss på twitter @Storebrand_no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*