Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand Bank

Etter renteendringen vil Storebrand Banks beste nominelle boliglånsrente være 2,19%*. Denne satsen gjelder Bærekraftig boliglån over 2 millioner kroner, innenfor 70 prosent sikkerhet. De fleste låntagere kan oppnå disse betingelsene. Etter renteøkningen vil Storebrand fortsatt tilby svært konkurransedyktige boliglån, skriver Storebrand i en pressemelding. Storebrand har i flere år hatt en av de laveste utlånsrentene i markedet, og har som mål å tilby konkurransedyktige renter også i årene som kommer. Samtidig ønsker banken å gjøre grønne klimavalg enklere. Bærekraftig boliglån er et viktig ledd i denne satsningen.

-Med bærekraftig boliglån ønsker vi å motivere kundene til å gjøre smarte energigrep med boligen, sier produktsjef Asle Borud i Storebrand Bank.

–Det er ofte lite som skal til for å redusere energiforbruket i boligen, og belønningen er bedre miljø og lavere strømregning, påpeker Borud.

Fakta om Bærekraftig boliglån

Renteendringene kommer etter at pengemarkedsrentene har økt det siste året, og etter at Norges Bank besluttet en lenge varslet renteheving i forrige uke. Mens innskudd økes med inntil 0,25 prosentpoeng, økes renten for Bærekraftig boliglån med 0,2 prosentpoeng. For øvrige lån vil renteøkningen variere. Beste innskuddsrente blir etter endringen 1,25 prosent og gjelder Plasseringskonto pensjon. Både låne – og innskuddskundene vil motta informasjon om nye rentesatser i løpet av kort tid. For nye boliglån gjelder ny rente fra og med 27. september. Renteendring på innskudd og for eksisterende boliglån gjøres gjeldende fra og med 23. november, skriver Storebrand.

For å stimulere flere til å bidra til en grønnere verden og velge Bærekraftig Boliglån, vil disse lånene etter renteendringen ha våre laveste lånerenter.
Kunder med Bærekraftig Boliglån går igjennom en energimerking av boligen sin og forplikter seg til å vurdere forbedringstiltak. Dette er ofte tiltak en kan utføre selv
Kundene får tilgang til Energiportalen der de kan simulere tiltak for sin bolig, og kan gjøre vurderinger basert på estimert effekt på karbonutslipp og strømregning.
Gjennom lav prising på Bærekraftig Boliglån ønsker Storebrand å motivere kunder til å gjøre smarte energigrep med boligen og bidra til redusert karbonutslipp fra boliger.
*Eksempel: 2,19% nominell rente. Effektiv rente 2,26 prosent, basert på et annuitetslån på 2,5 millioner kroner til primærbolig, med sikkerhet innenfor 70 prosent av boligens verdi, nedbetalt over 25 år. Totalt: 3.265.489 kroner.

Om Storebrand

Storebrands ambisjon er å være best på sparing til pensjon. Storebrand skal levere bærekraftige løsninger tilpasset kundens livssituasjon slik at den enkelte får en bedre pensjon, og en bedre verden å gå av med pensjon i. Storebrand har om lag 40 000 bedriftskunder og 1,9 millioner personkunder i Norge og Sverige, med hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo. Storebrand forvalter over 600 milliarder kroner og er Norges største private kapitalforvalter. Vi jobber målrettet for å nå visjonen om at Våre kunder anbefaler oss. Storebrand ble i 2017 kåret til verdens mest bærekraftige finansselskap under World Economic Forum i Davos. Storebrand-aksjen (STB) er notert på Oslo Børs.

Kommunikasjonssjef Sindre Heyerdahl i Storebrand

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*