Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) avslørte svakheter i årets første partilederdebatt( foto: Ap)
Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) avslørte svakheter i årets første partilederdebatt( foto: Ap)

Jonas Gahr Støre er vanligvis en retorikkens mester, men i partilederdebatten med statsminister Erna Solberg før årets kommunevalg avslørte han sine svake sider. Han kan som fersk partileder selvsagt ikke alt på samtlige fagområder, der utenrikspolitikk trolig er hans favorittområde. Men når det gjelder deler av den økonomiske debatten trenger herr Støre rådgivere.

Han avslørte i årets første valgduell at han ikke vet at formuesskatten ikke rammer utenlandske selskaper, bare norske. Støres tidligere bastante avvisning av at oljefondet skal sitte med aksjer i kullselskaper er også altfor unyansert. De fleste av de store energiselskapene har vært eller er inne i kull, og man kan ikke kaste ut tyske selskaper fra norsk sokkel fordi de eier noen av de største kullkraftverkene i Europa. Her har Arbeiderpartiet  landet på et mer moderat standpunkt senere.

Debatten viste at Høyres statsminister hadde langt bredere kompetanse om norsk lokalpolitikk, og vi tror at Arbeiderpartiet skyter seg selv i foten ved å innføre eiendomsskatt i hovedstaden. Dette er ment som et godt råd, herr partileder!

Nils Petter Tanderø, red.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*