Jens Stoltenberg intervjues av Ginna Lindberg i Washington. Foto: Erik Luntang-Jensen/Nato

Sveriges første oppgave som NATO-medlem blir å bidra til å forhindre at Putin vinner krigen i Ukraina. Det sier NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i et intervju med Ekots korrespondent i Washington Ginna Lindberg.Stoltenberg sier han forventer at Sverige slutter seg til NATO i løpet av uker, og at han har fått forsikringer fra den ungarske statsministeren om at Ungarn vil stemme ja kort tid etter at det ungarske parlamentet samles i slutten av februar. Statsminister Ulf Kristersson skal treffe ungarns statsminister Victor Orban torsdag denne uken, melder SVT 1.

Den svenske søknadsperioden har historisk sett vært kort, sier Stoltenberg, men det har tatt lengre tid enn han håpet og trodde da det startet.NATOs viktigste oppdrag fremover er å støtte Ukraina, sier NATO-sjefen. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg møtte presidenten for det amerikanske representantenes hus, Mike Johnson, og andre medlemmer av kongressledelsen i Washington D.C. tirsdag (30. januar 2024).

Et sterkt NATO er viktig

Generalsekretæren understreket at et sterkt NATO er i USAs strategiske interesse, og at USA gjennom NATO har flere venner og allierte enn noen annen makt. Han pekte videre på viktigheten av å holde NATO sterk gjennom økte forsvarsinvesteringer, og ønsket økning på tvers av alle allierte de siste årene. Stoltenberg berømmet USA for deres støtte til Ukraina og fremhevet at denne støtten fortsatt er avgjørende for Ukrainas overlevelse og Europas stabilitet. Mr. Stoltenberg møtte Husets minoritetsleder Hakeem Jeffries, og deltok i en diskusjon fokusert på Ukraina med en rekke republikanske representanter. Han avsluttet med å møte medformennene for NATOs parlamentariske forsamling og ledelsen av USAs utenrikskomité. På onsdag vil generalsekretæren holde en tale ved Heritage Foundation og reise til Troy, Alabama, for å besøke Missiles and Fire Control Facility of Lockheed Martin.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg möter The US House of Representatives, Mike Johnson

Kilde: Ginna Lindberg, Sveriges Radio i Washington. Fotografiet er tatt av Erik-Luntang-Jensen i NATO. Foto: NATO.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*