NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ønsket USAs utenriksminister Antony Blinken velkommen til NATOs hovedkvarter tirsdag (28. november 2023), ved starten av et todagers møte med allierte utenriksministre. Generalsekretæren takket USA for deres lederskap og resolut støtte til Ukraina, og han ønsket velkommen til sekretær Blinkens sterke personlige engasjement for NATO og den transatlantiske alliansen. Generalsekretæren sa at ministrene vil ta opp flere spørsmål, inkludert Ukraina; Kina; det vestlige Balkan; og NATOs sørlige nabolag. Utenriksminister Tobias Billström sier til SVT at Sverige er medlem av NATO i löpet av fire uker.

Møte i Det nordatlantiske råd i utenriksministerens sesjon sammen med den inviterte og EUs høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk / visepresident i EU-kommisjonen. Sveriges utenriksminister Tobias Billström sier til Sveriges Television at den tyrkiske utenriksministeren, som også er i Bryssel, lover at Sverige vil väre medlem av NATO i löpet av fire uker, skriver Nordens Nyheter

Foto: Tobias Billström, Utrikesminister , fotografert av Ninni Andersson i Regeringskansliet. Nato har fotografert generalsekr. Jens Stoltenberg når han önsker utenriksminister Anthony Blinken velkommen til utenriksministermöte i Bryssel. Kilde: NATO. Regeringen.se.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*