Helge Lund i Statoil deler ut gullppakker (Foto: Nokia)
Helge Lund i Statoil deler ut gullppakker (Foto: Nokia)

 

Statoil skal effektiviseres og kostnadene skal ned. Selskapet kan ikke utelukke oppsigelser. Statoil-ledelsen antyder at opp mot 1400 stillinger vurderes, og at de ansatte må forberede seg på endringer i sin jobbhverdag. Statoil ønsker at eiendomsdrift, finans og IT skal outsources. Et fåtall nøkkelpersoneer tilbys såkalte «gullpakker» sier informasjonssjef Jannik Lindbæk jr. til Dagens Næringsliv.

Statoil har opplevd en kraftig kostnadsvekst og konsernsjef Helge Lund har de siste månedene snakket om behovet for harde kutt i bemanningen. I februar fikk de ansatte beskjed om at antall årsverk innen forretningsutvikling kuttes fra 330 til 230, skrev Stavanger Aftenblad. Selskapet mener man nå har mange nok prosjekter å jobbe med, og at antallet forretningsutviklere kan slankes betydelig.

Rekordinvesteringer

Til tross for forventinger om rekordår i 2014, er administrerende direktør i Technip i Norge Odd Strømsnes bekymret for framtiden på grunn av prosjektutsettelser på norsk sokkel.

– Bakgrunnen er at vi gjennom de senere årene ved hjelp av aktiv forretningsutvikling og leting bygget en veldig sterk ressursbase. Vi har mange muligheter for videreutvikling av Statoil, sa informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. til Stavanger Aftenblad tidligere i år. Reduksjonen i staben skal foregå ved frivillighet, og Statoil vil tilby sluttpakker og tidligpensjon.

Tilbyr gullpakker

Ansatte i Statoil som godtar å bli satt ut, eller outsourcet, får inntil en årslønn i overgangsbonus. De som ikke tar imot jobbtilbudet og overgangsbonusen har rett på følgende: Ansatte mellom 58 og 62 år kan velge å pensjonere seg fra Statoil med en pensjon tilsvarende 66 prosent av lønn fram til ordinær pensjonsalder. Ansatte som tar sluttpakke, får inntil to årslønner med på kjøpet. Informasjonssjef Jannik Lindbæk jr. sier til Dagens Næringsliv at det kun er noen få ansatte som blir tilbudt disse gullpakkene.

Tidsplan på to år

Tidligere i år kunngjorde at 239 medarbeidere innen eiendomsdrift, finans og IT skal outsources ifølge NTB. Aldri før har Statoil-ansatte blitt varslet om så store endringer i bemanningsfunksjoner som de opplysningene som ble kjent for de ansatte i olje- og gasselskapet mandag. Det skriver Aftenbladet.no. Ifølge Jannik Lindbæk som er leder for Statoils avdeling for medierelasjoner, har det blitt jobbet med planen om nye Statoil i halvannet år. Nå viser beregninger at mellom 1100 og 1400 stillinger er i loopen for endring, selskapet utelukker heller ikke at det kan bli enda flere. Lindbæk sier til Aftenbladet at selskapets tidsplan for de 25 forskjellige omstillingsprosjektene, er satt til 2016.

Kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr sier at bare noen få ansatte tilbys "gullpakker" for å slutte(Foto:Statoil)
Kommunikasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr sier at bare noen få ansatte tilbys «gullpakker» for å slutte(Foto:Statoil)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*