Den svenske boligbyggingen er halvert ifølge ferske tall. Byggevirksomheten i Stockholm har gått ned med 78 prosent ifølge SVT. Tysklands bruttonasjonalprodukt falt 0,3 prosent i første kvartal i år. Dermed faller etterspørselen i Tyskland og Sverige med konsekvenser for norsk økonomi. Samtidig fortsetter inflasjonen på et høyt nivå og dermed er Europa på vei inn i en stagflasjonsprosess. På bildet ser vi den tyske kansleren Olaf Scholz, fotografert av Bundeskanzleramt i Berlin.

I Siste kvartal i 2022 falt tysk økonomi med 0,5 prosent. Sveriges radio melder at man må bygge om den tyske foretaksmodellen. Tysklands tidligere kansler Angela Merkel har fått mye kritikk for at de tyske kjernekraftverkene nedlegges. Men tjenestesiden i tysk økonomi øker, mens den tyske eksporten minsker. Sveriges Radios korrespondent i Berlin Daniel Alling sier at tysk økonomi er enormt stor og at utviklingen i Sverige har stor betydning for hele Europas økonomi.

Tilbake til Berlin

Etter to år som korrespondent i London og et stopp hjemme i Sverige, går Daniel Alling tilbake til rollen som Sveriges Radios korrespondent i Berlin. Han etterfølger Caroline Salzinger.

Daniel Alling er en kjent og godt likt stemme for mange lyttere i Norden og har jobbet i Sveriges Radio i over tjue år. Hans siste utenlandsoppdrag var i London hvor han dekket Storbritannia og Irland i to år, men siden i fjor høst har han jobbet som programleder for Nordegren & Epstein, samt medlem av Radiokoret. Mellom 2011 og 2015 var han Sveriges Radios utenrikskorrespondent i Berlin og nå er det på tide å komme tilbake.

– Når verden forandrer seg foran øynene våre, vil jeg være ute i verden. Det blir veldig interessant å følge nøye med og rapportere om fremtiden til Tyskland og Europa etter at Russlands krig i Ukraina har endret forutsetningene totalt, sier Daniel Alling.

Stasjonsstedet vil være Berlin, akkurat som for tidligere korrespondenter, men i tillegg til Tyskland omfatter dekningsområdet også Sveits, Østerrike, Tsjekkia og Slovakia.

– Daniel er en av SVT` og Sveriges Radios mest erfarne og mest reiste utenrikskorrespondenter, og påtar oppgaven med å dekke et Europa i endring, ifølge Ekots utenrikssjef Ginna Lindberg

Daniel Alling har tidligere vært utenrikskorrespondent i USA.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*