Jevnlig service og vedlikehold er viktig når du skal passe på bilen din, både når det gjelder forebygging av feil og virkelig å få full uttelling av investeringen din. Imidlertid er det mange som gruer seg til verkstedsregningen, og derfor kan det være fornuftig å gjøre litt forarbeid. Kanskje kan det være penger å spare på å ta med bilen til et annet nordisk land? Bilen er fotografert av BMW,

Sverige og Danmark som alternativer for nordmenn

For nordmenn er det selvfølgelig hovedsakelig Danmark og Sverige som er alternativene når det gjelder bilservice. Avhengig av bosted kan et BMW-verksted i Danmark bare være en kort fergetur unna, noe som gjør et slikt verkstedsbesøk sammenlignbart med service i Norge. Andre steder i landet vårt er det kort vei til svenskegrensen, noe som igjen fører til at det kan være mer aktuelt å innhente tilbud fra svenske verksteder.

Prisforskjellene kan til dels være store mellom de ulike landene, men det er vanskelig å gi noe fasitsvar på hvilken type service som lønner seg å ta med til et annet land. Det samme gjelder i forhold til ulike bilmerker.

Pass på både valutakursen og momsen

Det er særlig to faktorer som kan ha mye å si for totalsummen når du får tatt bilservice i et annet nordisk land.

  • Valutakursen er avgjørende for hva du betaler i norske kroner, og det har skjedd mye når det gjelder vekslingskursen både med svenske og danske kroner. Sjekk nøye før du velger.
  • I utgangspunktet skal det være så enkelt som at du «får tilbake» den svenske eller danske momsen når du betaler den norske, men hør med verkstedet slik at det blir helt riktig.

Oppsummert kan det være penger å spare på å sammenligne priser på bilservice – både mellom ulike norske verksteder og over landegrensene. Dessuten får du kanskje også en liten ferie i et av våre naboland med på kjøpet. Denne artikkelen er en betalt annonse.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*