CEO Jose Alvarez i Santander Bank(Foto>: Santander)

Det norske oljefondet er tredje største eier i den spanske storbanken Banco Santander, som nå ekspanderer i Norge. NBIM satser 16,3 milliarder norske kroner i storbanken, der oljefondets spartner , amerikanske BlackRock, eier neste åtte prosent som største invesstorgruppe. Det er danske Santander Consumer Bank A/S som nå kjøper svenske Forso Ab i Gøteborg fra Ford Motor Company Nordic.

Santander Consumer Bank AS kjøpte i februar 2020 Forso Nordic AB, Fords selskap for bilfinansiering i Norden. Det er inngått en fusjonsavtale som innebærer at Forso Nordic AB, med filialer, skal fusjoneres inn i Santander Consumer Bank AS.FORSO er fra og med 29.02.2020 et heleid datterselskap av Santander Consumer Bank.

Fusjonen ble godkjent av Finanstilsynet den 8. mai 2020 og vedtatt på den ekstraordinære generalforsmalingen i Santander Consumer Bank AS, 2. juli 2020, og er forventet gjennomført mot slutten av tredje kvartal 2020.

Forso Norge NUF var en del av Forso Nordic AB, et nordisk finansieringsselskap som tilbyr leasing, lån og lagerfinansiering til bilbransjen. Selskapet har en balanseverdi på 1,5 milliarder euro og en egenkapital på 110 millioner euro. Forso er et joint venture mellom Ford Motor og Credit Agricole. Forso er i Norden den foretrukne samarbeidspartner for kjente merker som Ford, Mazda og Land Rover. I Norge holder Forso til i moderne lokaler på Mastemyr, Kolbotn, og har 40 medarbeidere.

Sammenslåingen vil ikke medføre noen endringer av betydning for ditt kundeforhold i Santander Consumer Bank AS.

Dersom du har innskudd hos Santander Consumer Bank AS, vil kontoavtalen din ikke bli påvirket av denne fusjonen, og dine rettigheter forblir de samme. Innskuddet på din konto vil fortsatt være dekket av innskuddsgarantien i Bankenes sikringsfond (som p.t. dekker innskudd opp til kr. 2 000 000).

Har du spørsmål til dette, kan du besøke denne siden.

Santander er en ansvarlig bank som setter sikker og stabil drift høyt. Ikke bare blir banken større og mer robust; en fusjon som dette vil gi deg som kunde flere muligheter og løsninger fremover, skriver banken i et brev til kundene i Norge. 

Knut Øvernes er leder i Santander Norge( Foto: Santander)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*