Adm. dir. Ulrika Theander(t.h.) i Smeg AB(Foto: Smeg AB)

Smeg – et italiensk selskap som har vært en leder innen produksjon av designerhusholdningsartikler i over 70 år – kunngjør oppkjøpet av La Pavoni, et historisk selskap innen produksjon av kaffemaskiner til både hjemmebruk og profesjonell bruk.

La Pavoni ble grunnlagt i 1905 og er basert i Milano. Selskapet er blitt ledende innen produksjon av espressomaskiner – det har de klart ved å konkurrere i en eksklusiv markedssektor og utnytte selskapets raffinerte estetikk og den kvaliteten som kjennetegner selskapets produkter. Filosofien er at virksomheten skal fortsette, noe som vil skape synergier som vil være berikende for begge selskaper.

Strategisk sett vil dette oppkjøpet gjøre det mulig for de to selskapene å utveksle kunnskap og gjensidig affinitet for selskapenes produktserier med stort fokus på design og detaljer, samtidig som kvaliteten forbundet med produkter «Made in Italy» bekreftes.

I transaksjonen ble SMEG Group bistått av Mediobanca som finansiell rådgiver, Pedersoli Studio Legale som juridisk rådgiver og Deloitte for aspektene som gjaldt due diligence. La Pavoni ble bistått av Banca Euromobiliare som finansiell rådgiver og Studio Russo De Rosa e Associati som juridisk rådgiver.

SMEG ble grunnlagt av Vittorio Bertazzoni fra Guastalla, et tettsted ved Reggio Emilia nord i Italia, og er i dag et av landets ledende produsenter av husholdningsapparater.

Smegs produkter har i mer enn 60 år blitt betraktet som smakfulle og elegante løsninger i moderne husholdninger takket være selskapets samarbeid med verdenskjente arkitekter.

Ikke bare har Smeg en unik profil innen husholdningsapparater, de er også kjent innen profesjonelle forretningssektorer.Divisjonene Foodservice og Instruments har spesialisert seg på henholdsvis storkjøkken-/catering-utstyr og elektromedisinske instrumenter.

Smeg-gruppen er, takket være en bedriftskultur som legger maksimalt fokus på produktkvalitet, teknologi og design, kjent over hele verden som en av de viktigste representantene for italienskprodusert kvalitet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*