Statsminister Petteri Orpo og Sveriges statsminister Ulf Kristersson møtes for å diskutere i Helsingfors mandag 27. november. Etter statsministermøtet avholdes et mer omfattende møte hvor også utenriks- og forsvarsministrene i Finland og Sverige deltar. På agendaen for statsministerens individuelle møte står forholdet mellom Finland og Sverige, sikkerhetssituasjonen og aktuelle EU-spørsmål. Sveriges og Finlands statsminister er fotografert av Statsrådsberedningen i Finland.

I tillegg informerer statsminister Orpo statsminister Kristersson om hendelsene ved Finlands østgrense. Statsministrene, utenriksministrene og forsvarsministrene vil diskutere Finlands og Sveriges tette samarbeid i prosessen med tilslutning til forsvarsalliansen NATO. «Finland og Sverige har et tettere forhold enn noen gang før, og dette er også synlig i kontaktene mellom våre regjeringer. Svenske ministre har besøkt Helsingfors mange ganger de siste månedene. Vi samarbeider intensivt både i sikkerhetsspørsmål og i EU-politikken, og hensikten med diskusjonene med statsminister Kristersson er å styrke vårt felles budskap, sier statsminister Orpo.

Leadership Insight

Statsminister Ulf Kristersson reiser altså mandag 27. november til Helsingfors og besøker den svenske Handelshögskolan. Under besøket deltar statsministeren på handelshøyskolens seminar «Leadership Insights», hvor studentene får anledning til å stille spørsmål om ledelse, internasjonale relasjoner og sikkerhetssituasjonen. Mötet finner setd 27. november kl 09.40 til 10.15 i Bankettsalen på Svenska Handelshögskolan, Arkadiagatan 22, 00100 Helsinfors Temaet er «Leadership Insights – Aktualitetsseminar med Sveriges statsminister. Media er velkommen til å delta på seminaret. Obligatorisk forhåndspåmelding via e-post til Elias Aneheim Ulvenäs, se pressekontakt. Oppgi navn, personnummer, redaktør og i hvilken funksjon du ønsker å delta (reporter eller fotograf). Send også med presselegitimasjon. Deltakelse er avhengig av tilgjengelighet. Svensk TV 4 melder at forsvarssamarbeidet mellom Sverige og Finland fortsetter som för, selvom ikke alle formaliteter er i orden når det gjelder dert svenske medlemsskapet i NATO.

Vil stenge grensen

Finlands finansminister Riikka Purra (Sannf) ønsker å stenge hele grensen til Russland, skriver hun i sin personlige blogg søndag. – Dette er et spørsmål om nasjonal sikkerhet. Fienden leser finske medier, og [den russiske presidenten] Putin bare ler», skriver hun. I praksis ville Purras forslag bety at grenseovergangen Raja-Jooseppi ville bli stengt. Orpo-regjeringen besluttet å stenge de andre åtte grensepostene langs østgrensen forrige uke.

Finansminister Riikka Purra fotografert for Statsrådsberedningen av Lehtikuuva / Eeva-Maria Brotherus.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*