Den europeiske sentralbanken (ECB) holdt torsdag rentene uendret, og det er avgjørende for investorer å lytte til ECBs meldinger og å se nyansene som ligger til grunn for denne beslutningen, advarer administrerende direktør og grunnlegger av en av verdens største uavhengige finansrådgivning og aktiva. forvaltningsorganisasjoner, fra deVere Groups Nigel Green, når sentralbanken holder innskuddsrenten i eurosonen på 4 % for tredje møte på rad.

Banken står overfor en treg økonomi i euroområdet og ustabil finansiell stabilitet, men sier at den også er fast bestemt på å få inflasjonen ned til 2 % fra 2,9 % for øyeblikket, og understreker sin forpliktelse til å opprettholde dem på deres nåværende nivåer i «tilstrekkelig lang varighet». Konsernsjefen for deVere kommenterer: «ESBs primære fokus er fortsatt på å bringe inflasjonen til målet på 2 %, og beslutningen om å holde rentene stabile er et strategisk grep som tar sikte på å nå dette målet. «Investorer må navigere i markedshypen og spekulasjonene til sentralbankpivoter, og bør ta hensyn til ECBs stø kursmeldinger og ikke la seg påvirke av flyktige markedssentimenter.

«Men ECBs beslutning bør oppmuntre investorer til å fokusere på økonomiske realiteter i stedet for å gi etter for markedets håpefulle forventninger. Sentralbankens dedikasjon til en lengre periode med uendrede renter antyder en målrettet respons på rådende økonomiske forhold, og oppfordrer investorer til å ta en lignende vurdert tilnærming,» bekrefter han. Investorer blir ofte bombardert med «sensasjonelle overskrifter og markedsstøy» som kan føre til knekast. ECBs melding om en langvarig forpliktelse til gjeldende rentenivåer tjener som en påminnelse for investorer om å «motstå impulsive beslutninger» drevet av kortsiktig markedssentiment. Ved å være tilpasset sentralbankens strategiske veiledning, kan investorer «unngå reaksjonære trekk som kanskje ikke stemmer overens med de bredere økonomiske utsiktene».

Holder renten stabil

Nigel Green fortsetter: «ESBs beslutning om å holde renten stabil er en del av en bredere global kontekst der sentralbanker overvåker økonomiske indikatorer nøye. «Investorer må vurdere den koordinerte innsatsen til sentralbanker over hele verden og den delte forpliktelsen til økonomisk stabilitet. En synkronisert tilnærming blant globale sentralbankkolleger forsterker betydningen av ECBs beslutning innenfor den bredere rammen av internasjonal pengepolitikk.» Han konkluderer: «Å lytte til ECBs budskap og holde seg tilpasset den bredere økonomiske konteksten vil tillate investorer å få et klarere perspektiv, noe som gjør dem i stand til å bedre posisjonere seg for å bygge sin formue.»

Sentralbanksjef Christine Lagaarde er her fotografert av ESB og lagt ut som offisielt foto av ECB( DEn europeiske sentralbanken).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*