Khalid Ibrahim( t.v.) tar deg med på tur til Egypt(Foto: PR)

Egypt er et populært reisemål blant nordmenn, og nå lanserer norsk reisebyrå som det første i Norden CO2-kompenserte rundreiser i det nordafrikanske landet.

Egypt skjuler mange kulturperler som nordmenn drømmer om å oppleve, og nå er det mulig å reise på CO2-kompenserte rundreiser i det nordafrikanske landet med det norske reisebyrået Amisol Travel. Initiativet har som mål å utvide de miljøvennlige reisemulighetene for det betydelig økende antallet nordmenn som reiser til utlandet i dag. Ifølge ny reisestatistikk fra Statisk Sentralbyrå foretok nordmenn 31 prosent flere reiser i fjerde kvartal 2022, sammenlignet med fjerde kvartal 2021.

Ta deg en tur på Nilen og se Kongenes Dal(Foto: PR)

Før rundreisen i Egypt utarbeidet Amisol Travel et reiseprogram for et minimalt CO2-avtrykk ved hotellovernatting og transport. De uungåelige utslippene kompenseres av organisasjonen Economy of Love gjennom fornybare energikilder, kompostproduksjon og treplanting i den egyptiske ørkenen. Det er den 60 år gamle egyptiske reiseguiden Khaled Ibrahim som står bak det nye grønne initiativet.

– Jeg håper jeg kan gjøre en forskjell for min sønns fremtid og fremtidige generasjoner gjennom mer bærekraftig turisme. Derfor har jeg i samarbeid med miljøorganisasjonen Sekem lagt ned mye arbeid i å utarbeide CO2-kompenserte rundreiser, hvor reisende kan oppleve noen av Egypts verdenskjente severdigheter, seile på Nilen og få et innblikk i det autentiske lokalområdet, sier Khaled Ibrahim og legger til:

– Jeg hører fra reisende at de legger stor vekt på miljøvennlige tiltak, så det grønne initiativet er også et ledd i å fremtidssikre landet mitt, som er avhengig av en bærekraftig reiselivsnæring. Mange millioner egyptere, inkludert meg selv og min familie, er økonomisk avhengig av turisme.

I over 30 år har Amisol Travel jobbet aktivt for å skape arbeidsplasser i reiselivsnæringen for egyptere som Khaled Ibrahim, som ikke har hatt råd til utdanning. Som et ledd i å styrke landets arbeidsstyrke og øke bærekraften, utdanner reisebyrået lokale guider og administrativt ansatte til sitt kontor i Kairo.

Khalib Ibrahim vil at turismen skal sikre en ny generasjon(Foto: PR)

Et land med bærekraft i sentrum

Ifølge Lis Vogelius, direktør i Amisol Travel, er det generelle grønne fokuset i den egyptiske reiselivsnæringen en direkte årsak til at stadig flere nordmenn reiser til landet.

– Vi hadde over 30 prosent flere norske reisende til Egypt i 2022 sammenlignet med året før korona. Antallet miljømerkede hoteller med blant annet solceller på takene som genererer strøm til klimaanlegg øker raskt. Hotellene samarbeider med naturvernprogrammer for å rense vann i nærområdet og redusere vannsvinn.

En autentisk omvisning i nordmenns favorittby

Byen Sharm el Sheikh huser 24 av Egypts totalt 88 hoteller med Greenstar-sertifiseringen, noe som indikerer hotellenes mange miljøtiltak. Ifølge Lis Vogelius er dette med på å gjøre byen til nordmenns foretrukne egyptiske reisedestinasjon

– Utover et stort miljøfokus er Sharm el Sheikh, som ligger på Sinaihalvøya, kjent for sine strandområder, korallrev, kulturarv og historiske severdigheter som pyramidene og det bibelske Sinaifjellet, sier Lis Vogelius.

Det er også i Sharm el Sheikh som reiseguiden Khaled Ibrahim ble født og oppvokst i:

– Sharm el Sheikh har vokst til en verdenskjent feriedestinasjonl, men var opprinnelig en liten landsby hvor beduinbefolkningen levde av fiske og kameldrift. Når jeg viser reisende rundt, er det viktig for meg å vise og fortelle om det autentiske lokale landsbylivet, som skjuler så mye mer enn hva folk tror.

Egypt har en utrolig gammel farao-historie( Foto: PR)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*