SAS hadde et årsresultat på 1,7 milliarder svenske kroner før skatt for regnskapsåret 2016/2017, mot 1,4 milliarder kroner i 2015/2016. Omsetningen økte til 42,7 milliarder kroner for 2016/2017, mot fra 39,5 milliarder kroner året før.

– Vi er glade for at vi i fjerde kvartal ser en økt lønnsomhet sammenlignet med samme kvartal året før, sier Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS til NTB.Resultatet samsvarer med prognosene selskapet publiserte i november, da de forventet et resultat på 1,7 milliarder svenske kroner før skatt.

– Resultater viser at vi har en god strategi som tilpasser seg sesonger, sier Gustafson videre.

Lavere oljepris
En stor del av årsaken til det økte overskuddet er flere passasjerer og større effektivitet, viser regnskapet.

– Vi hadde omtrent 30 millioner passasjer i år. Det er nesten én million flere enn året før, sier Gustafson. Selskapet har dessuten iverksatt flere tiltak for å redusere kostnader.

– Vi har nådd 800 millioner svenske kroner av kostnadsprogrammet vårt, som også er med på å løfte resultatet, sier SAS-sjefen.

Han understreker imidlertid at selskapet fortsatt står overfor utfordringer, blant annet når det gjelder kostnadseffektivitet.

Ifølge regnskapsrapporten har selskapet iverksatt 200 nye initiativer som skal gi besparelser på opptil 3 milliarder svenske kroner i perioden 2017 til 2020.

Streik betød lite
Flyselskapet har blitt rammet av flere streiker i løpet av året, senest i september da Norsk Flygerforbund og Parat møtte motparten NHO Luftfart og SAS til forhandlinger om arbeidsavtalen for norske SAS-piloter.

Gustafson mener dette har hatt liten innvirkning på resultatet.

– I og med at konflikten aldri brøt ut med full kraft, så ble innvirkningen begrenset. Det betyr ikke at vi ikke beklager til kundene som ble påvirket, men resultatmessig hadde det ingen stor effekt i år, sier Gustafson. SAS-gruppen fikk i fjerde kvartal i 2017 et resultat før skatt på 1,05 milliarder kroner, mot 941 millioner kroner i samme kvartal året før, skriver NTB

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*