CO-CEO Jennifer Morgan i SAP (Photo: SAP.com)

SAP SE (NYSE: SAP) kunngjorde nylig at Bill McDermott har bestemt seg for ikke å fornye sin kontrakt og fratrer sin stilling som administrerende direktør. SAPs hovedstyremedlemmer Jennifer Morgan og Christian Klein har blitt utnevnt til administrerende direktører, med umiddelbar virkning, og med godkjenning av styret i SAP SE.

McDermott vil forbli rådgivende til slutten av året for å sikre en jevn overgang.

McDermott begynte i SAP i 2002. Som sjef for Nord-Amerika kunne han øke markedsandelen i regionen betydelig, og satte selskapet på vei til å bli et globalt kraftverk. Etter hvert ledet han kundeorganisasjonen over hele verden og kom inn i hovedstyret i 2008. I det siste tiåret har McDermott fungert som administrerende direktør og har overvåket en periode med dramatisk vekst for SAP, inkludert utvidelse av porteføljen og igangsetting av et stort skifte til nettskyen. Under McDermotts ledelse har viktige resultatindikatorer inkludert markedsverdi, inntekter, overskudd, ansattes engasjement og miljømessig bærekraft alle blitt betydelig styrket siden 2010.

Morgan og Klein har flere tiår med erfaring innen programvareindustrien. Begge tjener i hovedstyret.

Morgan, som begynte i SAP i 2004, fungerte sist som president i SAP Cloud Business Group, med tilsyn over Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience og SAP Concur. Hun ble utnevnt til hovedstyremedlem i 2017.

Klein, som startet sin karriere i SAP for to tiår siden som student, fungerte nylig som selskapets virksomhetsleder, og hadde også tilsyn med produktutvikling for flaggskipsløsningen SAP S/4HANA. Tidligere jobbet han som SAP SuccessFactors økonomisjef og som SAP’s controllingsjef. Klein ble utnevnt til hovedstyret i 2018.

Les mer: https://news.sap.com/2019/10/sap-set-course-future-next-generation-leadership/

Om SAP

SAP er markedsledende innen intelligent bedriftsprogramvare for den nye opplevelsesøkonomien. Vi hjelper bedrifter i alle størrelser og bransjer: 77 prosent av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier gjør bedrifter om til intelligente virksomheter. SAP gir enkeltpersoner og organisasjoner bedre mulighet til å samarbeide og utnytte driftsinnsikt slik at de holder seg ett skritt foran konkurrentene. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare som de selv ønsker – uten å påvirke vanlig drift. Vårt fullstendige tilbud av applikasjoner og tjenester gjør det mulig for mer enn 437.000 private og offentlige bedrifter å kontinuerlige tilpasse driften og sikre lønnsomhet. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og tankeledere, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. For mer informasjon, besøk www.sap.comogwww.sap.com/norway

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*