Jennifer Morgan(48) og Christian Klein overtar som toppsjefer i sap som nå intgrererer IBM Watson aaI i sine løsninger.

SAP og IBM inngår samarbeid om å integrere IBM Watson-teknologi i SAPs løsninger. Dette gir SAPs kunder ny AI-drevet innsikt og automatisering, noe som vil tilrettelegge for økt innovasjon, effektivitet og bedre brukeropplevelser på tvers av applikasjonsporteføljen til SAP.

SAP vil bruke IBM Watson som en digital assistent i SAP Start. Der kan brukere søke etter, starte og samhandle med apper tilgjengelig i SAPs skyløsninger og i SAP S/4HANA Cloud. De nye AI-funksjonene i SAP Start skal bidra til økt produktivitet gjennom naturlig språkbehandling og prediktiv innsikt. Alt takket være IBM Watson AI-løsninger som tar utgangspunkt i IBMs ekspertise, åpenhet og databeskyttelsesprinsipper.

– Samarbeidet med IBM er en milepæl som gir SAP-kunder en bedre brukeropplevelse, raskere beslutningstaking og bedre innsikt. Dette bidrar igjen til å transformere forretningsprosesser. Samarbeidet om å inkorporere ytterligere AI, maskinlæring og andre intelligente teknologier i SAP-løsninger skaper bedre forretningsresultater for våre felles kunder. Både dette samarbeidet, samt bruken av Red Hat Enterprise Linux, er eksempler på at det 50-år lange samarbeidet mellom selskapene våre fortsetter å vokse seg og utfordrer industrien, sier Christian Klein, administrerende direktør og medlem av SAPs styre.

De nye digitale assistentfunksjonene i SAP Start blir en del av SAPs løsninger for å bistå ledere og ansatte med å få svar på sine spørsmål. Ved å automatisere og fremskynde vanlige oppgaver er de utformet for å gjøre de ansatte mer produktive og i stand til å fokusere på sitt strategiske arbeid.

Med SAP Start kan kunder ta bedre beslutninger ved å bruke AI og maskinlæring for å hente ut informasjon fra en rekke datakilder og få svar på brukerspørsmål. I dag er IBM-teknologien tilgjengelig i TripIt-mobilappen fra SAP Concur. Her får over 13 millioner brukere enkelt får tilgang til AI-basert værdata før og under reiser.

Med sine Watson-produkter tilbyr IBM markedsledende AI-funksjoner som brukes av mer enn 100 millioner brukere i 20 forskjellige bransjer. I tillegg støtter SAP og IBM Consulting felles kunder med 25 bransjeløsninger der IBM Watson brukes sammen med SAP Business Technology Platform (SAP BTP). Bransjeløsningene gjør at kunder innen eksempelvis detaljhandel, produksjon og energi kan akselerere sin forretningstransformasjon og bruke data til å ta mer informerte valg.

– IBM og SAP samarbeider for å gjøre det mulig for selskaper å utnytte AI som et konkurransefortrinn. Ved å integrere de kraftige AI-egenskapene til IBM Watson i SAPs ERP plattformer kan bedrifter skape bedre kundeopplevelser, øke produktiviteten og drive vekst, sier Arvind Krishna, styreformann og administrerende direktør i IBM.

I tillegg til å integrere IBM Watson AI i SAPs løsninger, samarbeider SAP og IBM om generative AI og språkmodeller for å kontinuerlig forbedre læringen og automatiseringen basert på SAPs applikasjonsportefølje.

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com

Ulrika Wass
Head of Nordic & Baltic Communications, SAP
+46 73 827 1074
ulrika.wass@sap.com

Om SAP  

SAPs strategi er å bidra til at alle organisasjoner blir bærekraftige, intelligente virksomheter. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og innen alle bransjer å yte deres beste: SAP-kunder står for 87 % av den totale globale handelen. Vår teknologi innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier bidrar til å gjøre våre kunder om til intelligente virksomheter. SAP gir medarbeidere og organisasjoner dyp forretningsinnsikt og fremmer samarbeid som hjelper dem å ligge i forkant av konkurrentene. Vi forenkler teknologien for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare slik de selv ønsker- uten avbrytelser. Med vår ende-til-ende portefjølje av applikasjoner og tjenester gjør vi det mulig for private og offentlige kunder på tvers av 25 bransjer globalt å operere lønnsomt, å tilpasse kontinuerlig og å gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og ledende eksperter, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. foto: Konsernsjef christian klain i sap)

For mer informasjon besøk www.sap.com/norway og www.sap.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*