Marika Auramo, 51, er utnevnt til administrerende direktør for SAPs nordiske og baltiske virksomhet, med effekt fra 15. januar 2019. Hun kommer fra stillingen som Chief Operating Officer for SAPs Global Database and Data Management Organisation og vil erstatte Martin Schirmer, som returnerer til sin familie i Sør-Afrika på egen anmodning. Schirmer har på en fremragende måte ledet SAP Norden og Baltikum siden mars 2016, skriver Mynewsdesk.

Marika har god kjennskap til Norden og Baltikum og god erfaring fra IT-bransjen og med SAP. Marika har vært en innovativ leder i over 20 år innen både salgs- og teknologiledelse og globalt strategiarbeid.

Tidligere ledet Marika EMEA Service Industry Team som spenner over bransjer som Travel & Transportation, Professional Service, Engineering & Construction and Media. Marika er opprinnelig fra Finland hvor hun gjennom årene har hatt en rekke andre lederroller i SAP. Som Head of Services for SAP Finland ledet hun flere store endringssprosjekter for kunder. Som Country Manager i SAP Finland, forberedte hun flere selskaper for en digital fremtid. Og som nordisk salgssjef for innovative løsninger og senere europeisk salgssjef for databaser og analyseverktøy, var hun en forkjemper for datadrevet analyse som det nye konkurransefortrinnet for bedrifter. Marika er nå kommet tilbake til Norden fra sitt globale ansvar som COO for SAPs Database and Data Management i USA.

  • Dette er en perfekt tid for å lede SAPs nordiske og baltiske region. SAP setter fortløpende nye standarder for hvordan man kan effektivisere virksomheter med nye, intelligente løsninger med kort implementeringstid og lav risiko. Jeg er entusiastisk over å være i en posisjon hvor jeg får mulighet til å presentere denne nye SAP-opplevelsen for våre kunder og partnere, og ikke minst for våre dedikerte ansatte, sier Marika Auramo. Dette er uten min hovedprioritet – å sikre at selskaper i alle størrelser og næringer har de beste kundeopplevelsene gjennom oss, fra arbeidet med å utvikle sin digitale strategi til å realisere store gevinster for både for mennesker og operasjoner, fullfører Marika.

Marika begynte sin karriere innenfor IT i 90-årene og hennes tunge kompetanse innen innovasjonsdrevet IT og hennes respekterte ferdigheter med mennesker gjør henne til den perfekte kandidat for å lede SAPs ekspanderende nordiske og baltiske virksomhet. Hun kommer tilbake i en tid da mange bedrifter i denne regionen har åpnet for å innovere og redefinere sine virksomheter gjennom bruk av intelligente løsninger for virksomhetsstyring, og ser mulighetsrommet i teknologi som kunstig intelligens, maskinlæring, blockchain, IoT og avansert dataanalyse. SAP, som har hatt en sterk videreutvikling av sin løsningsportefølje og kundestrategi de siste årene, opplever for tiden sterk vekst innen alle sine bedriftsområder,forretningsapplikasjoner, plattformer og nettverk. Den nordiske og baltiske regionen, som er en early mover i det europeiske- og verdensmarkedet, leder ofte an innen IT-drevet innovasjon, er ikke noe unntak fra den sterke veksten SAP nå har.

Marika vil sammen med et team på nesten 800 nordiske og baltiske ansatte, realisere SAPs strategi i Norden og Baltikum med arbeidet om å hjelpe bedrifter bli intelligente selskaper. Hun vil rapportere til Brian Duffy, Regional President SAP EMEA North.

Om SAP

SAP bygger forretningssystemer i skyen på plattformen SAP HANA® og er markedsledende innen bedriftsprogramvare. Vi hjelper bedrifter i alle størrelser og bransjer: 77 prosent av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier, gjør at alle bedriftskunder kan bygge intelligente bedrifter. SAP gir enkeltpersoner og organisasjoner bedre mulighet for å samarbeide og utnytte driftsinnsikt slik at de holder seg ett skritt foran sine konkurrenter. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare som de selv ønsker – uten avbrudd. Vårt heldekkende tilbud av applikasjoner og tjenester gjør det mulig for mer enn 413.000 private og offentlige bedrifter å kontinuerlige tilpasse driften og sikre lønnsomhet. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og tankeledere, bidrar SAP til en velfungerende verden og forbedrer menneskers liv. For mer informasjon, besøk www.sap.com og www.sap.com/norway.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*