NATO`s generalsekretær Jens Stoltenberg(Foto:NATO) sier ifölge den britiske avisen The Telegraph vil NATO utplassere flere atomvåpen på standby. Han mener at dette vil ha en avskrekkende effekt på Russland og Kina. Til tross for Ungarns kritikk ser det ut til at nederlenderen Mark Rutte blir NATO s nye generalsekretær. Forsvarsminister Björn Arild Gram fra Senterpartiet, som i disse dager har deltatt på NATOs forsvarsministermöte i Bryssel, at Mark Rutte er Norges kandidat. Torsdag sa den finske presidenten Alexander Stubb på en pressekonferanse i Helsingfors at han er sikker på at Mark Rutte blir NATOs neste generalsekretær.

Har ledet ulike regjeringer

Mark Rutte(57) er en nederlandsk liberalkonservativ politiker, og han har ledet ulike nederlandske regjeringdskoalisjoner. Norge gir nå amunisjon til en verdi av 500 millioner kroner, slik at Ukraina kan skyte tilbake og inn i Russland. Ifölge den britiske avisen er det ikke satt begrensninger på hvordan ukraina kan bruke amunisjonen fra Norge. Det betyr at Ukraina kan bruke den norske amunisjonen både mot russiske styrker i Ukraina og motrussiske styrker inne i Russland. Forsvarsminister Björn Arild Gram sier til norsk prese at Norge har donert bombekasteramunisjon for en verdi på om lag 480 millioner kroner. Han sier at dette er en del av en bred av en internasjonal innsats blant NATO-allierte og forsvarsalliansens partnerland.

Gir bort ti millioner

Gjennom Nansen-programmet bidro Norge med 10 milliarder 2023-kroner til Ukraina. Sammen med sine 31 forsvarskolleger i NATO skal forsvarsminister Björn Arild Gram dröfte hvordan man skal bistå Ukraina videre, skriver The Telegraph.Bjørn Arild Gram (født 1972) er en norsk politiker (Sp) som er forsvarsminister i Jonas Gahr Støres regjering fra 12. april 2022. Han var kommunal- og distriktsminister fra 2021 før han ble forsvarsminister. Etter alt og dömme samordes den nordiske innsatsen gjennom Norfolk på den amerikanske östkysten.

Forsvarsminister Björn Arild Gram fotografert av Trond A. Isaksen/ Regjeringen).

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*