Den nordiske kraftleverandøren Entelios vil fra 1. januar 2021 forvalte den globale energigruppen RWE Renewables sin produksjon av fornybar energi i den nordiske regionen. Samtidig utvider Entelios nå virksomheten i Norden.

«Vi er stolte av at en så stor og profesjonell aktør som RWE Renewables har valgt Entelios som leverandør i det nordiske markedet. Det er et kvalitetsstempel for Entelios og for vår posisjon i Norden. Dette vil bli en av de største forvaltningsavtalene vi har», sier Atle Knudsen, adm. dir. i Entelios.

Den nordiske produksjonsporteføljen til RWE Renewables består av vindparker i Danmark og Sverige med en samlet årsproduksjon på rundt 1,3 TWh. Det tilsvarer strømforbruket til ca. 140.000 husholdninger. Avtalen omfatter også håndtering av elsertifikater og opprinnelsesgarantier.

Avtalen strekker seg over to år med mulighet for årlige forlengelser.

«RWE Renewables er en ledende aktør innen produksjon av fornybar kraft og har bred erfaring med utvikling, bygging og drift av vind- og solcelleparker. Da vi begynte å lete etter en partner som kunne gi oss markedstilgang i Norden, falt valget på Entelios. RWE Renewables mål om å levere rask økning i tilgangen til fornybar energi og et positivt klimabidrag passer godt sammen med Entelios’ satsning på å bli en ledende partner innen fornybar energi i Norden», sier Roland Flaig, adm. dir. i RWE Renewables Sweden.

Vil innta en førende rolle i Norden

Entelios kunngjorde nylig at de ekspanderer i Norden og er i ferd med å overta kundeporteføljen og de ansatte til det finske selskapet Scandem Oy.

En sterk tilstedeværelse og posisjon i Norden er et viktig konkurransefortrinn for oss og noe vi venter vil bli stadig viktigere for kunder med virksomhet over hele regionen, forklarer Knudsen.

Entelios Nordic har allerede kontorer i Norge og Sverige, og Finland er en naturlig utvidelse av denne aktiviteten.

Vindkraftverk i regi av Statkraft på bildet(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*