Russerne vil bruke kinesiske Union Pay(Foto: Pixabay)

LONDON (AP) – Ledende russiske banker ser på å bruke en kinesisk betalingsrival etter at Visa og Mastercard stanset virksomheten, mens alle de store globale regnskapsfirmaene sa at de ville trekke seg ut av Russland i det siste nedfallet av bedrifter etter invasjonen av Ukraina.

Ernst & Young og Deloitte kuttet mandag bånd med virksomheten deres i Russland, og sa begge at de ville jobbe for å støtte tusenvis av kolleger som vil bli berørt. Ernst & Young siterte det de kalte den «sjokkerende og avskyelige krigen i Ukraina», og Deloitte sa også at den ville forlate det Moskva-allierte Hviterussland.

KPMG og PricewaterhouseCoopers, de andre såkalte fire store regnskapsfirmaene, annonserte sine utganger fra Russland en dag tidligere.

En rekke utenlandske selskaper har suspendert finansielle tjenester i Russland – så vel som store merker fra Apple til Shell og Ikea – som en del av et større grep fra Vesten for å isolere Russland og avskjære det fra det globale finanssystemet. Visa, Mastercard og American Express trakk tjenestene sine i løpet av helgen.

Energigiganten Shell sa tirsdag at de vil slutte å kjøpe russisk olje og naturgass og legge ned sine bensinstasjoner, flydrivstoff og andre operasjoner i landet på grunn av internasjonalt press for selskaper om å bryte båndene over invasjonen av Ukraina.

Selskapet sa i en uttalelse at det vil trekke seg fra alle russiske hydrokarboner, inkludert råolje, petroleumsprodukter, naturgass og flytende naturgass, «i en faset måte».

Avgjørelsen kommer ettersom stigende oljepriser har raslet globale markeder, og dager etter at Ukrainas utenriksminister kritiserte Shell for å fortsette å kjøpe russisk olje, og raserte selskapet for å fortsette å gjøre forretninger med president Vladimir Putins regjering.

President Putin forbød nylig import av godteri fra Ukraina(Foto: Presidents office Sputnik Pool Pixabay)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*