En tirsdag i høst lanserte Aker-eide FP Eiendom planene for det rundt 60 etasjer høye bygget «Det store blå» som er tegnet av den svenske stjernearkitekten Gert Wingårdh. Torsdag var Kjell Inge Røkkes nye tårn oppe til debatt i restauranten «The Local » i Akerkvartalets lokaler  på Snarøya,denne uken. det var mellom 100 og 200 deltagere på møtet på Snarøya torsdag, skriver Nordens Nyheter.  På bildet ser vi tidligere statsminister Kaare Willoch sammen med tidl. programsekretær Erik Wold( tidl. NrK) og Bjørn Rickhard Johansen fra First House. 

Tanken er at skyskraperen skal være hovedkvarter for World Ocean Headquarters, et verdensledende havsenter, på Fornebu nær grensen til Oslo.Modellen av skyskraperen, som blir 80 meter høyere enn Oslo Plaza om den blir virkeliggjort, kom i all hemmelighet fra Kina og ble montert opp i Fornebuporten før en pressekonferanse der Kjell Inge Røkkes hoff var invitert.

Havenes hovedkvarter

Nina Jensen, søster av den norske finansministeren Siv Jensen, skal redde havet sammen med Kjell Inge Røkke – og bygge skyskraperen «Verdenshavenes hovedkvarter».  Hun sa hun hadde stor tro på det nye «Blå tårnet».

– Målet med dette bygget er at Norge tar posisjonen som verdens ledende havnasjon i sterk konkurranse med mange andre land, sier direktør Torstein Storækre i FP Eiendom. Et «Verdenshavenes hovedkvarter» på Fornebu skal etter planen huse et stort antall norske og internasjonale forskere og byråkrater, gründere og bedrifter, ikke-statlige organisasjoner (NGOer) og finansaktører, og ledes av tidligere WWF-sjef i Norge, Nina Jensen, som nå er sjef for forsknings- og ekspedisjonsskipet REV Ocean. Hun så en stor fremtid for verdenshavenes forskningssenter på Fornebu.

Klart for godkjenning

Tomten og finansieringen er klar. Det som da står igjen er godkjenning fra myndighetene i Bærum. Det skal etter sigende ikke være noe problem. I Bærum Kommune går alt som smaker av penger gjennom uten offentlig debatt, skriver iltre naboer i innlegg i Aftenposten, som er Norges største avis, og som også eier Svenska Dagbladet og Aftonbladet i Sverige(Schibsted). Arrangørene av denne ukens debatt, sier til Nordic News, at den eneste grunnen til at Norges tidligere «blå» statsminister»  stilte til debatt, var hans motstand mot Kjell Inge Røkkes skyskraper «Det store blå» med hundre etasjer på Fornebu.  Superkjendis Gert Wingårds Arkitektkontor i Sverige har tegnet » Det blå tårnet» for finansmannen Kjell Inge Røkke, som  må betraktes som et slags norsk svar på den svenske finansfamilien Wallenberg, skriver Nordens Nyheter.

Arkitekt Gert Wingård fotograafert av Expressen.se

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*