Sammen med to partnere bygget Per Christian Teie opp Right Price Tiles-kjeden fra bunnen, I 2021 ble selskapet solgt for omlag 300 millioner kroner. Nå satser investoren på et ny suksess med folkhelse og Feelgood.

– Hvor mye penger jeg går inn med, er enn så lenge konfidensielt mellom meg og selskapet. Men planen er å gi et solid bidrag både økonomisk og forretningsmessig for å at Feelgood skal bli en enda større suksess enn i dag, sier Per Christian Teie.

Drammen-mannen er ikke ukjent med å bygge opp vellykket forretningsdrift. Tilbake i 2005 grunnla han Contera Group, som heleide flise- og bedromsleverandøren Right Price Tiles. Sammen med to partnere, bygget Teie opp kjeden til et stor aktør i byggevarebransjen. I 2021 solgte de tre gründerne sukessselskapet til Byggmax for totalt 285 millioner kroner (175 millioner i direkte salgsum + 110 millioner i earn-out).

Nå pløyes deler av gevinsten inn i Feelgoods offensive satsning mot utlandet gjennom selskapet Feelgood Austria GMBH, der Teie nå eier 30 %.

– Feelgoods konsept med folkehelsetrening som i stor grad retter seg mot eldre, og mennesker med behov for aktivisering, er helt unikt. Det har allerede blitt en knallsuksess i Norge, og det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne bygge noe stort også i Europa. Vi har jo allerede etablert flere sentre i Østerrike, Tyskland og Spania, men nå ønsker vi å vokse raskere både der og i land som Sveits, Slovenia og Nederland. Vi ser for oss å rulle ut både flere franchise-sentre og treningsstudioer som vi eier selv, forklarer Teie.

Truls Nebell, gründer og salgssjef i Feelgood, er strålende fornøyd med å ha fått Teie inn Feelgood-dørene:

– Mot alle odds har Feelgood vokst kraftig i Norge gjennom pandemi-årene. Ekspansjon i Norge har tatt det meste av vårt fokus til nå. Ved å få med en rutinert og solid franchise-mann som Per-Christian på laget, kan vi trykke skikkelig på gassen i markeder vi bare såvidt har berørt potensialet i, sier Nebell.

Folkehelseventyret Feelgood tok sine første steg i 2015, da gründer Nebell var på jakt etter en skånsom og trygg treningsform for sin autistiske sønn. Nebell, som har vært aktiv innen styrketrening hele sitt liv, hadde oppdaget at tradisjonell trening ikke var tilpasset sønnens behov på grunn av betydelig funksjonsnedsettelse.

Løsningen fant han hos det britiske selskapet Innerva, som produserer motoriserte treningsmaskiner. Disse treningsmaskinene hadde vært tilgjengelig på markedet i flere år, men av ulike årsaker ikke nådd ut til det store publikumet.

Nebell innså raskt at maskinene ikke bare hadde stort potensial for mennesker med fysiske utfordringer, men også for alle som ikke fant seg helt til rette på tradisjonelle treningssentre.

Dermed ble ideen om folkehelsetreningen Feelgood født, etter hvert åpnet Nebell og kompanjongene Christian Bache og Knut-Ole Kopland sitt første senter i hjemstedet Modum.

Syv år senere har interessen eksplodert, og i løpet av 2023 vil Feelgood nærme seg 100 sentre i Europa.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*