Det blir godt å komme tilbake til IVECO igjen ettersom det var der jeg startet min karriere i bilbransjen for 22 år siden, sier Anders Velta, som ved årsskiftet tiltrådte som ny Country Sales Manager for IVECO Norge.

Ved årsskiftet trådte Anders Velta inn som ny Country Sales Manager for IVECO Norge. Med lang og variert erfaring innen bil- og forsikringsbransjen, er Velta klar til å vende snuten hjemover til IVECO etter 12 års pause. Velta ser frem til å arbeide i et spennende marked i endring, og han har stor tro på at IVECO sine produkter passer godt inn i det grønne skiftet.

Anders Velta lovet seg selv at han kun tok en pause fra bilbransjen da han gikk over til forsikringsbransjen i 2014. Siden har Velta vært innom flere aktører og roller, og sett verden på andre måter. Da det åpnet seg en mulighet for å returnere tilbake til IVECO kunne han ikke la sjansen glippe.

– Det blir godt å komme tilbake til IVECO igjen ettersom det var der jeg startet min karriere i bilbransjen for 22 år siden. Jeg ser frem til å bli kjent med organisasjonen på nytt, de nye produktene, og ikke minst menneskene som jeg skal jobbe tett sammen med.

Med 12 år i varierte roller innenfor bilbransjen, i tillegg til nesten 10 år i forsikringsbransjen, er Velta klar til å ta fatt på nye utfordringer.

– Mine varierte roller innen salg, næringsmarked, innkjøpsansvar og lederansvar, har det gitt meg verdifull erfaring og et godt overblikk i markedet som vil komme godt med som Country Sales Manager. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver i en bransje jeg kjenner godt, men er også ydmyk for at den er i stor endring. Det er ikke tvil om at vi er i startgropen på det største skiftet bransjen har stått overfor noen gang.

Tilbyr produkter som dekker alle fremtidige behov

46-åringen har allerede flere tanker og ambisjoner for IVECO Norge. Planen er å kartlegge mulighetene for en forsiktig vekst i et spennende marked.

– IVECO har en produktrange som treffer godt inn i fremtiden. Vi er langt fremme i utviklingen av produkter som vårt lokalmarked i tiden fremover vil etterspørre når fossilbiler i større grad fases ut. Jeg er trygg på at IVECO vil fortsette å utvikle og tilby produkter som dekker alle fremtidige behov, forteller Velta, og eksemplifiserer:

– Vår nylig lanserte eDaily er et godt eksempel på det, og har et kjempe potensial på det norske markedet. Med blant annet rekkevidde på 400 km, 30 minutters hurtiglading på 100 km, elektrisk kraftuttak og range opptil 7,2 tonn, har eDaily mange fortrinn som kommer godt med i lokalmarkedet. I tillegg er varebilen testet i miljøer ned mot minus 30 grader, så dette produktet passer godt til norske forhold. Sist, men ikke minst, leveres eDaily med 3.500 kg hengervekt.

Biogass har gått fra å være «nice to have til need to have»

Transportsektoren er under en stor omstilling, og Velta mener både elektrifisering av næringsflåten kombinert med hydrogen, og flytende og komprimert biogass blir spennende å ta en del i. For biogassmarkedet er han klar på at tilgjengeligheten og satsningen på biogassproduksjonen vil være avgjørende for utviklingen i markedet.

– Biogass har gått fra å være «nice to have til need to have». En mangedobling av antall fyllestasjoner frem mot 2030 er på agendaen og helt avgjørende for utviklingen av dette segmentet. IVECO har et fullrangeprogram på biogass fra 3,5 tonn, så vi er klare til å bidra i det grønne skiftet i transportsektoren.

Med de usikre tidene for hele næringssektoren, tror Velta det til syvende sist vil handle om totaløkonomi og de små marginene som kjennes på bunnlinjen.

– Med pressede priser og økte kostnader blir TCO-regnskapet mer og mer avgjørende for bileier som et viktig ledd i å sikre en bærekraftig margin. Jeg tror derfor optimal energiutnyttelse, driftssikkerhet og riktige transportløsninger blir alfa omega i tiden fremover.

Når Velta ikke er å finne hos IVECO Norge benytter han mye av tiden på sjøen hvor han er frivillig som Bestmann på Redningsskøyta i Oslofjorden. For å koble av ekstra forteller Velta at familien har hester hjemme i Bærum, så en ridetur eller sykkeltur i marka for å lade batteriene er ikke å forakte.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*