Regjeringens uansvarlige politikk er problemet, ikke et for lavt rentenivå mener Hans Andreas Limi. Norges Bank satte forrige uke opp styringsrenten nok en gang. Fremskrittspartiets nestleder og finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi mener det er på høy tid å løse priskrigen med politikk, og ikke videre renteoppgang.

Limi håper nå at Norges Bank følger sine tidligere prognoser om at rentene ikke skal videre opp, og mener at regjeringen må på banen for å løse priskrisen med andre virkemidler.

De siste månedene har vi sett fire habilitetskandaler i regjeringen. Nå er også Erna Solbergs mann i søkelyset for omfattende aksjehandel.

Fremskrittspartiets nestleder, Hans Andreas Limi, har vært tydelig i både NRK og NTB på at velgerne nå får klarhet i hva som faktisk har skjedd i samtlige habilitetssaker.

– Frp mener det nå må ryddes opp slik at tilliten på sikt kan gjenoppbygges. Det er avgjørende at kontroll- og konstitusjonskomiteen får svar på ubesvarte spørsmål, både i Solbergs sak og i alle andre pågående habilitetssaker.

– Tidslinjen til Høyre bringer få nye opplysninger. Vi blir ikke veldig mye klokere av dette, og det er fortsatt flere ubesvarte spørsmål.

Limi er tydelig på at det er Solberg som har det endelige ansvaret, og at det til syvende og sist er velgerne som avgjør om Høyre-lederen velger å bli sittende.

– Det er uansett Erna Solberg som har ansvaret, selv om hun har blitt lurt av Sindre Finnes. Frp mener fremdeles det er naturlig at Økokrim vurdere å etterforske denne saken slik vi også mente om saken til Anniken Huitfeldt.

– Hvis hun velger å bli sittende, er det til syvende og sist folket som må avsi sin dom ved valget i 2025 om de fortsatt har tillit til henne etter det som er avdekket. Det skal vi også gjøre når vi kommer dit at vi må avklare posisjoner før 2025-valget.

– Det er regjeringen som nå må gjenvinne tillitten til norsk økonomi etter en rekke uansvarlige skatte- og avgiftsøkninger som gjør at bedriftseiere og utenlandske investorer rømmer landet. Priskrisen bør løses med politikk, ikke enda høyere renter, sier Limi.

Fremskrittspartiet har i lang tid ønsket å halvere matmomsen, ha makspris på strøm og kutte i drivstoffavgiftene.

– Det vil hjelpe hverdagsøkonomien for mange familier, dempe prisveksten og redusere presset på rentenivået, skriver Limi på Fremskrittspartiets nettsider..

Foto: Hans Andreas Limi, nestleder i Frp. fotografert av Stortinget.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*