Gazastripen (AP) – En massiv eksplosjon rystet et sykehus i Gaza by fullpakket med sårede og andre palestinere som søkte ly tirsdag, drepte hundrevis av mennesker, opplyser det Hamas-drevne helsedepartementet ifølge Associated Press. Hamas ga regjeringen i Israel skylden for et israelsk luftangrep, mens det israelske militæret sa at sykehuset ble truffet av en rakett feilavfyrt av palestinske militanter. President Joe Biden besøker Midt-Østen onsdag og ifølge Die Welt besøker den tyske kansleren Olaf Scholz Midt-Østen som den første europeiske lederen etter at krigen brøt ut.

Helsedepartementet skriver at minst 500 mennesker er drept, og en video som The Associated Press bekrefter er fra sykehuset, viser bygningen oppslukt av brann på område strødd med revne kropper, mange av dem små barn. Rundt dem i gresset lå tepper, skoleryggsekker og andre eiendeler. Blodbadet kom da USA prøvde å overbevise Israel om å tillate levering av forsyninger til desperate sivile, hjelpegrupper og sykehus på den lille Gaza-stripen, som har vært under en fullstendig beleiring siden Hamas’ dødelige herjing i det sørlige Israel forrige uke. Det kom også et døgn før president Joe Biden skulle besøke regionen for å vise støtte til Israel og prøve å hindre at krigen sprer seg.

Hundrevis av palestinere hadde søkt tilflukt i al-Ahli og andre sykehus i Gaza by de siste dagene, i håp om at de ville bli spart for bombardement etter at Israel beordret alle innbyggere i byen og områdene rundt å evakuere til den sørlige Gazastripen. Hamas kalte tirsdagens sykehusstreik «en forferdelig massakre» og sa at den var forårsaket av et israelsk angrep. Det israelske militæret sa imidlertid at palestinske militanter hadde avfyrt en mengde raketter nær sykehuset på den tiden. – Etterretning fra flere kilder vi har i våre hender indikerer at Islamsk Jihad er ansvarlig for den mislykkede rakettoppskytningen, ifølge Associated Press . Ambulanser og privatbiler kjørte rundt 350 skadde fra al-Ahli-eksplosjonen til Gaza bys hovedsykehus, al-Shifa, allerede overveldet av sårede fra andre angrep, sa direktøren, Mohammed Abu Selmia ifølge Ap.

Den tyske kansleren Olaf Scholz besøker Israel ifølge Die Welt Online– som den første viktige europeiske regjeringssjefen etter Hamas-angrepene. Med uvanlig skarpe ord advarte kansleren utenlandske makter mot å blande seg inn i den kommende antiterrorkampanjen: «Det ville være en utilgivelig feil, skriver Die Welt.

President Joe Biden er fotografert av White House i Washington. Bundeskansler Olaf Scholz er fotogrfert av NATO. Kilde for artikkelen er Associated Press og Die Welt Online. Oversettelse til norsk: Erik Heming.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*