Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea tror krisen er midlertidig(Foto: Nordea)

Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea sier til Nrk at koronakrisen i økonomen høyst sannsynlig er et midlertidig fenomen. Når sentralbankene trolig kutter styringsrentene, vil dette få positv effekt på økonomien på sikt, sier Bruce videre. Fredag kommer regjeringen Erna Solberg trolig med økonomiske støttepakker til utsatte bransjer og selskaper, som SAS og Norwegian. Børsene falt ti prosent og særlig oljeindustrien er utsatt. Erik Bruce sier at bedriftene tåler trangere tider i etpar måneder, men vi vet ikke om denne situasjonen gir langsiktige effekter i noen bransjer.

Bruce legger til at den norske regjeringen må hjelpe bedriftene kortsiktig i denne ekstraordinære situasjonen. Etter det Nordens Nyheter erfarer vil regjeringen komme med en hjelpepakke til utsatte bedrifter fredag 13. mars Videreføring av veiprosjekter og banearbeider som er frosset, kan komme i gang igjen. Dette gjelder veiprosjektet E 18 ved Lysaker og T-bane til Fornebu, skriver Nordens Nyheter.

Tretti dager uten EU

President Donald Trump forbyr flytrafikk i tretti dager fra EU til USA. Det eneste unntaket er trafikk til og fra United Kingdom. Her går trsafikken fortsatt skm normalt.

Donald Trump and his vice president talking about Corona( Photo: Gov. US)

– Torsdag kom den norske regjeringen med de sterkeste og mest inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid. Dette er helt nødvendig, sier statsminister Erna Solberg.

Regjeringen har allerede innført flere tiltak for å hindre smittespredning i tråd med faglige råd, men nå er vi en ny fase som krever nye og tøffere tiltak.

De nye tiltakene vil ha stor innvirkning på innbyggernes personlige frihet. Det er tiltak som griper direkte inn i menneskers hverdagsliv og hvordan samfunnet vårt fungerer.

– Vi gjør dette for å begrense smitte som er ufarlig for veldig mange, men som kan være veldig farlig for noen. Dette gjør vi for å beskytte de av oss som er mest sårbare, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Grepene vi nå tar vil oppleves som en belastning for mange, og de vil få store konsekvenser i det norske samfunnet. Men dette er dugnad som vi er nødt til å ta i fellesskap og på vegne av fellesskapet, sier Bent Høie.

Helseminister Bent Høie er i karantene( Foto: Høyre)

Stavingen av Korona er et diskusjonstema i Norden. Korona staves med K i Norge og med C i Sverige. I Finland staves korona med k, og i Danmark staves Corona med c som i Sverige. Nordens Nyheter etterlyser et svar fra en nordisk lingvist, eller en gammel Lunda-stofil! Mvh Nils Petter Tanderø, co-editor Nordic News.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*