HR-Direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramorent( Foto: Ramirent/Mynewsdesk)

– Vi ønsker å ta et bransjeansvar og vil nå ansette montører i stedet for å leie dem inn, sier HR-direktør Henriette Hall-Eriksen i Ramirent som dermed følger opp Regjeringens nye signaler om å stramme inn på bruken av innleid arbeidskraft. Totalt dreier det seg om nærmer 30 montører som skal ansettes i løpet av kort tid.

Det var onsdag at Arbeidsminister Hadia Tajik gikk ut i NRK med et budskap om skjerpede krav til bemanningsbransjen. Arbeidsministeren mener omfanget av innleie er for stort – særlig i byggebransjen, og det nevnes også bøter og sanksjoner.

– Faste, hele stillinger, skal være hovedregelen i arbeidslivet. Vi vil stramme inn på bruken av innleid arbeidskraft. I dag ser vi at dette fortrenger faste stillinger på en del arbeidsplasser, sier Arbeidsministeren.

ANSETTER NÆRMERE 30 MONTØRER
Dette er et signal som utleieselskapet Ramirent Norge nå umiddelbart tar på alvor. Ramirent er en landsdekkende leverandør av maskiner og utstyr, og ved stillas-avdelingene i Oslo, Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand har de benyttet en god del innleid arbeidskraft de siste årene.

– Vi har sett de samme utfordringene med innleie av arbeidskraft som Regjeringen, og vi ønsker nå å ta grep både med tanke på vår egen drift og på vegne av bygg- og anleggsbransjen som sådan. Derfor har vi nå vedtatt at hovedprinsippet er at Ramirent skal ansette i stedet for å leie inn montører, og vi vil nå ansette nærmere 30 stillasmontører i fast stilling i løpet av kort tid. Men det er kamp om ressursene, og vårt mål er å få tak i de beste. Så rekrutteringsarbeidet er allerede i gang, sier HR-direktør i Ramirent Norge; Henriette Hall-Eriksen som påpeker at senere års erfaring tilsier at det stort sett bare er fordeler ved å ansette montører i stedet for å leie de inn.

– BEDRE KONTROLL, SIKKERHET OG KVALITET
– Det er vanskelig få god nok kontroll på avtaler og betingelser i forhold til innleide montører, og så handler det også om både helse, miljø og ikke minst sikkerhet samt selvsagt effektivitet og kvalitetet på tjenestene som leveres. For det viser seg at det på sikt er dyrere å leie inn montører i stedet for å benytte egne fast ansatte, og når det gjelder blant annet sikkerhet så må de innleide montørene som regel også læres opp helt på nytt fra gang til gang. Fast ansatte har dessuten erfaringsmessig en større lojalitet og stolthet på vegne av eget selskap og overfor selskapets faste kunder, sier Hall-Eriksen.

10 av de nye montørene i Ramirent vil bli ansatt ved stillas-avdelingen i Oslo, mens resten fordeles på avdelingene i Bergen, Trondheim, Sandefjord og Kristiansand.

REKRUTTERER: Ramirent skal nå ansette nærmere 30 stillasmontører i fast stilling i løpet av kort tid. – Men det er kamp om ressursene, og vårt mål er å få tak i de beste. Så rekrutteringsarbeidet er allerede i gang, sier HR-direktør Henriette Hall-Eriksen.

– BLIR MER ATTRAKTIVE

– I Ramirent har vi i dag litt over 30 stillas-montører totalt sett på landsbasis, og vi vil dermed doble staben med montører i løpet av kort tid, sier avdelingsleder for Oslo stillas, Thomas Tangstad som opplyser at antall nye montører som skal ansettes representerer cirka det antallet Ramirent vanligvis har innleid til enhver tid.

Også Tangstad ser store fordeler med å ansette fremfor å leie inn. – Dette er veldig positivt for både Ramirent som selskap, for arbeidsmiljøet og for sikkerheten til montørene. Ramirent vil også bli mer attraktiv både som arbeidsplass og som leverandør av stillas-tjenester. I tillegg er jo dette en ønsket utvikling også fra våre kunder, og jeg overbevist om at Ramirents nye linje på dette området vil komme kundene til gode i form av bedre kontinuitet og forutsigbarhet i tillegg til bedre kvalitet på tjenesten og gjennomføringen av leveransene, sier Tangstad.

Avdelingsleder for Oslo stillas, Thomas Tangstad (i midten), ser bare fordeler med å ansette fremfor å leie inn montører. Her med Artur Chacia (tv.) og Richard Evensen (th.) ( Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*