Direktør Helle Dochedal i SAP Norden skaper nye nettrverk(Foto: SAP Danmark)

De nordiske landene ligger i front med å å drive LHBTQI- spørsmål, men fremdeles gjenstår det mye arbeid. SAP lanserer derfor Pride @ SAP Nordics- initiativet, som skal skape bevissthet i hele Norden – og gi de ansatte en plattform for å bli mer involvert i LHBTQI-aktiviteter. Samtidig er målet å bygge nettverk med andre bedrifter i regionen.

– Vi har jobbet med mangfold og inkludering i SAP Norden i mange år, men med Pride@SAP Nordics håper vi at enda flere vil være med å engasjere seg, både innen og utenfor SAP, sier Arnold Jung, Global VP; Head of Customer Engagement og en av de nordiske lederne for initiativet.

Pride@SAP Nordics er inndelt i fire områder. Arnold driver arbeidet i Norge, Michael Rebitzki-Vennhoff, Business Architect i Sverige, Tiina Makkonen, Senior Solution Sales Executive SAP SuccessFactors i Finland, og Tonie Wentzel, Senior Solution Advisor, SAP Intelligent Spend Management i Danmark.

Programmet har interne sponsorer, dels i form av Helle Dochedahl, administrerende direktør for SAP Norden siden 1. Mai i år, og dels i form av lokale sponsorer som støtter arbeidet: i Norge av Stefano Holguin, adm. dirketør i SAP Norge, i Sverige av Johan Forssander, Head of SAP Services, i Finland av Pekka Makkonen, Nordisk HR Direktør og i Danmark av Jørn Bo Jacobsen, adm. direktør SAP Danmark.

– SAP så tidlig behovet for mangfold for å fortsette å være fremgangsrike og innovative. Vi omfavner og oppmuntrer ulike perspektiver og mener vi styrkes av vår unike kobinasjon av kultur, rase, etnisitet, alder, kjønn, seksuelle legning, kjønnsidentitet eller uttrykk, fysisk eller mental evne og ulike arebidslivssituasjoner. Det er den rette og eneste veien freover – at alle medarbeidere selvsagt skal kjenne seg inkludert og hjemme, sier Helle Dochedahl.

Målet er å være en attraktiv arbeidsgiver

Pride@SAP startet i Tyskland for 20 år siden og arbeidet har gjennomsyret markedsenheter over hele verden. Alt med det globale målet om at SAP skal være en attraktiv og inkluderende arbeidsgiver.

SAPs hovedkontor ligger midt ute på den tyske landsbygda der SAP Campus har 15 000 ansatte, tilsvarende størrelsen til nærmeste by, Walldorf. Der startet enkelte medarbeidere tidig å samle tips om homofile foreninger, sportklubber, bokhandlere, barer og klubber i området.

Kulturelt sett har SAP vært veldig åpent og har i lang tid også hatt et internt forretningsnettverk for kvinner. Mangfoldsspørsmålene har blitt drevet av de ansatte selv med sterk støtte fra ledelsen.

Bygge nettverk i Norden

Det interne arbeidet har nå startet, og lederne av programmet vil også investere i å bygge nettverk med andre bedrifter. På et arrangement nylig ble en gjesteforeleser fra en av SAPs kunder invitert til å snakke om sine investeringer i mangfoldsspørsmål.
12 – 22. august arrangeres WorldPride 2021 i København sammen med Malmö Pride. Pride @ SAP Nordics vil selvfølgelig rette oppmerksomhet mot dette gjennom sine egne lokale og interne aktiviteter.

– Målet vårt er å ha tilbakevendende aktiviteter som tiltrekker seg kolleger rundt hele Norden, men nøkkelen er samtidig å se utenfor din egen organisasjon. Her vil vi ha stor hjelp i støtte fra ledelsen og ikke minst Helle, sier Arnold.

Besøk SAP News Center. Følg SAP på Twitter: @SAPNews.

Camilla Hjemsaeter 
Communications SAP Norway
telefon: + 47 976 90 505
e-mail camilla.hjemsaeter@sap.com

Om SAP

SAPs strategi er å hjelpe alle bedrifter med å drive som en intelligent virksomhet. Som markedsleder innen bedriftsprogramvare hjelper vi bedrifter i alle størrelser og bransjer å drive på sitt beste: 77% av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier gjør bedrifter om til intelligente virksomheter. SAP gir enkeltpersoner og organisasjoner bedre mulighet til å samarbeide og utnytte driftsinnsikt slik at de holder seg ett skritt foran konkurrentene. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare som de selv ønsker – uten avbrudd. Vårt fullstendige tilbud av applikasjoner og tjenester gjør det mulig for private og offentlige kunder i 25 bransjer å operere lønnsomt, tilpasse kontinuerlig og gjøre en forskjell. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og tankeledere, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. For mer informasjon, www.sap.com/norway og www.sap.com.

Helle Dochedal er direktør for SAP Norden(Foto: SAP Norden/Cision)

r

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*