(San Francisco) President Donald Trump besøker California for tredje gang første uke i april, etter at han tapte for Hillary Clinton i Amerikas største stat ved presidentvalget i 2016. Amerikanske aviser skriver at Trump vil renvaskes etter at han ble frikjent av spesialrådgiver Robert Muellers undersøkelse om russisk innblanding i presidentvalget 2016. Besøket i California kommer etter at president Trump har gitt Jens Stoltenberg to nye år som generalsekretær i NATO, skriver Nordens Nyheter.(Foto: Gov US/Whitehouse)

Frikjenner presidenten

En firesiders oppsummering av Muellers rapport ble offentliggjort av justisminister William Barrs kontor som ble offentliggjort på søndag. Etter det har Donald Trump vært i angrepsmodus og sagt at « folk har gjort foræderiske ting mot USA.»

California er en dypblå stat som ga Hillary Clinton overveldende flertall ved valget i 2016(Republikanerne er « røde i USA»). Dagens politiske situsjon her i California i 2019 er den samme som i 2016. Folk ønsker her på vestkysten av USA, ønsker seg seg «Obama-care» og gratis skolegang. Det tilbyr ikke republikanerne i USA. En meningsmåling i USA utført i januar 2019 av Public Policy Institute of California viser at bare 30 prosent av befolkningen i California synes at president Donald Trump gjør en god jobb.

Kan tape i California

Presidenten starter besøket i USA`s største stat 5. april for å samle inn penger til sin egen presidentkampanje(valg i 2020). En middagsbillett koster 15.000 dollars, middag med muligheten for et bilde med presidenten koster 150.00 dollars, ifølge City News Service i Los Angeles. Det er ikke gitt noen informasjon om California-reisen. Trump var i California mindre enn 24 timer i mars 2017(etter presidentvalget). Han kom tilbake til California i november og besøkte de skogbrannherjede områdene i Paradise og «The Wolsley Fire». Trump har vært meget kritisk til Californias politiske ledere etter deres motstand mot «Mexico-muren», som han nå ønsker å gjennomføre. Dette vil trolig føre til at president Trump taper valget i California nok en gang i 2020.

USA viser muskler

Dermed kan presidentens rådgivere foreslå et besøk ved en viktig U.S. Air Force Base i Halv Moon Bay syd for California. Denne er meget viktig for USA i varslingen av mulige rakettangrep fra Iran eller Nord-Korea. Dermed har den amerkanske kampanjen for valg av president i 2020 startet, med like dårlige utsikter for president Donald Trump i USA`s største stat California, som i 2016. President Trum møter Jens Stoltenberg i det Ovale rom i Det Hvite Hus kl 1.45 amerikansk tid, og har et utvidet møte med generalsekretæren i NATO kl 2.05 amerikansk tid 2. april 2019. President Donald Trump er i Los Angeles-området 5. april, skriver Nordens Nyheter.

Jens Stoltenber fikk nye to år i som generalsekretær NATO(Foto: NATO)


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*