Konsernsjef Mattias Müller i tyske Posche skal rydde opp i Volkswagen AG( Foto: Posche AG)
Konsernsjef Mattias Müller i tyske Posche skal rydde opp i Volkswagen AG( Foto: Posche AG)

Konsernsjef i Porsche, Matthias Müller, blir ny sjef i Volkswagen AG. Fra 1. oktober blir flere medlemmer av styret i Volkswagen AG byttet ut. Bilprodusenten Volkswagen omtaler skandalen som en «moralsk og politisk katastrofe», og varsler nå endringer i ledelsen. Fredag ble toppsjefen i Porsche, Matthias Müller (62), valgt som ny sjef i den tyske bilgiganten, Volkswagen AG.I en pressemelding fremgår det hvordan styret omstrukturerer driften og ledelsen. Fungerende styreleder Berthold Huber beskriver  effekten av endringene slik:

-Den nye strukturen forsterker merkevaren og regionene, gir konsernstyret det nødvendige handlingsrom for strategi og styring i selskapet, og legger fokus på målrettet utvikling av fremtidsrettede felt», skriver selskapet i en pressemelding.

Fire nye regioner

Volkswagen AG opprette en ny regionorganisasjon i Nord-Amerika, bestående av USA, Mexico og Canada. Den nye regionen skal ledes av Winfried Vahland (58), toppsjef i Skoda.Michael Horn (52) forblir administrerende direktør i Volkswagen Group i Amerika.VW vil hatotalt fire regioner, med lokale direktører som skal rapportere til lederen for merkevaren, Herbert Diess. Produsenten vil ha tettere oppfølging i bilproduksjonen, og oppretter en ny avdeling som skal konsentrere seg om Porsche, Bentley og Bugatti. Merkevarene Volkswagen, SEAT og Skoda, skal ha en representant i konsernledelsen. Gruppen med Audi, Lamborghini,Ducati,Truck Holding, Power Engineerring og Financial Services fortsetter me samme organisasjon som før.

Slutter omgående

Salgs- og markedsansvarlig Christian Klingler (47) forlater selskapet omgående. Avgangen er et resultat av uenighet om   forretningsstrategien, skriver selskapet i pressemeldingen. Kontrakten med sjefen for anskaffelser i Volkswagen, Francisco Javier Garzia Sanz (58), forlenges med fem år. Arbeidsoppgavene overtas av Matthias Müller, inntil videre. I konsernledelsen overtar tidligere sjef i SEAT, Jürgen Stackmann (54), plassen etter Klingler. Videre overtar Luca de Meo (48) plassen til Stackmann. Meo kommer fra ledelsen i Audi, hvor han var ansvarlig for salg og markedsføring fra og med 1. oktober.

Nye funksjoner

Konsernfunksjonene i Volkswagen fokusere enda mer på effektivitet fremover Nye forretningsfelt, CO2-styring og produktstrategi vil blant annet være viktig, i henhold til pressemeldingen. Styret gir større ansvar til de ulike merkevarene og regionene. En konsekvens av dette er at  produksjonsavdelingen på konsernnivå, til nå ledet av Thomas Ulbrich, oppheves med umiddelbar virkning.I løpet av få uker harstyret tatt «viktige steg mot å skille styre- og merkevarefunksjoner. En nye ledelsesmodell vil bli innført iløpet av 2016, skriver Volkswagen AG, iOljefondet i Norge satser 2,2 milliarder kroner i Posche AG, og eier 1.19 % av selskapet. Posche eier Volkswagen AG, som igjen eier flere andre produsenter av motorkjøretøy i Tyskland og Tsjekkia, skriver Nordic News.

Konsernsef Mattias Müller tblir ny konsernsjef iVolkswagen AG( Foto: Posche AG)
Konsernsef Mattias Müller tblir ny konsernsjef iVolkswagen AG( Foto: Posche AG)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*