Tidligere statsminister Olof Palme(Foto: Regeringen.se)

Stig «Skandiamannen» Engstrøm pekes ut som tidligere statsminister Olof Palmes morder. Politiet har fortsatt ikke funnet mordvåpenet. Palmekommisjonens leder Krister Petterson henviste også til det såkalte Syd-Afrika-sporet av motivgrunner. Flere personer skal ha tatt kontakt med det svenske kriminalpolitiet i denne sammenheng. Det svenske politiet har også utredet det såkalte «PKK-sporet», men Petterson sier ifølge svensk TV 4 at det ikke foreligger så mye konkret at politiet kan gjøre noe med dette. Dermed legges nå etterforskningen i Palme-utredningen ned, skriver Nordens Nyheter.

Mulig konspirasjon

Politiet har etterforsket om det er en ensom gjerningsmann bak drapet på den svenske statsministeren, eller om det foreligger en konspirasjon. Krister Petterson sier til TV 4 at det fortsatt foreligger interessante spor her. Dermed er det fortsatt en mulighet for at det kan foreligge en konspirasjon bak mordet. Ingen vitner har sett den anttate morderen Stig Engstrøm på mordplassen i Stockholm. Stig Ekstrøm var med i «Palme-kritiske kretser» og hadde bakgrunn fra det svenske militæret. Christer Pettersson, som først ble utpekt som Olof Palems Morder, ble senere frikjent. Den sækalte Palmekommisjonen fra 1999 utedet mordet i første omgang. Statsminister Olof Palem ble myrdet 26. februar 1986, og ble begravet 15. mars samme år, skriver Nordens Nyheter. I år(2020) er det 34 år siden mordet på den svenske statsministeren fant sted.

Slakter politiets arbeid

Sveriges mest kjente forfatter og kriminolog, Lef G.W. Persson sier til TV 4 at politiets gjennomgang av Palme-mordet var en «kollosal besvikelse». Han sier til svensk TV 4 at han ikke er overbevist om at Stig » Skandiamannen» Ekstrøm har myrdet tidligere statsminister Olof Palme. Han sier videre at det ikke foreliugger tekniske bevis, og at det heller ikke er lagt frem noe våpen. Stig Ekstrøm døde for 20 år siden og dermed legge Palmeutredningen i sin nåværende form ned, skriver Nordens Nyheter.

Leif G.W Persson deltar i «Veckans Brott» på svensk TV 4(Foto: YouTube/TV 4)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*