Konsernsjef Thomas Ingelath i Polestar har notert selskapet på Nasdaq(Foto: Polestar)

GØTEBORD, SVERIGE juni 2022. Det svenske elbilselskapet, Polestar, åpner for handel på Nasdaq i New York fra 24.juni. Polestar vil handles under ticker-koden PSNY.

Den amerikanske noteringen markerer en betydelig milepæl for merkevaren som ble lansert i 2017, og som allerede har blitt et globalt elbilselskap. En unik kombinasjon av smidighet ved oppstart med tilgang til etablert OEM-produksjonsekspertise og kapasitet, har bidratt til at Polestar har lansert to prisvinnende biler og har mer enn 55 000 av dem på veiene globalt.

«Dette er et enormt stolt øyeblikk for hele teamet i Polestar», sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar. «Vi vil nå starte et nytt kapittel i historien vår som kan oppsummeres i ett ord – vekst. Innen 2025 har vi som mål å selge 290 000 biler per år, 10 ganger så mange som vi solgte i 2021. Vi har allerede en genuin og suksessfull virksomhet; og denne noteringen gir oss midler og en plattform for å bidra til å levere våre ambisiøse fremtidsplaner og drive bransjeledende bærekraftsmål fremover».

Handelsdebuten på Nasdaq følger en sterk start på 2022. Polestar annonserte nylig rekordsalg for året til dags dato, og robuste globale kundeordrer for Polestar 2, den helelektriske fastbacken, på over 32 000; en økning på 290 prosent sammenlignet med samme periode i 2021. Polestar økte også sin tilstedeværelse til 25 markeder, opp fra 10 ved slutten av 2021, støttet med nesten 130 utsalgssteder.

Thomas Ingenlath fortsetter: «Vi legger til tre nye premium elbiler til vårt sortiment innen 2024, og starter med lanseringen av vår første SUV, Polestar 3, senere i år. Denne attraktive produktporteføljen vil være grunnlaget for Polestars vekst i de mest attraktive globale elbilsegmentene med høy margin».

Polestar vil ringe i klokka på Nasdaq i New York City 28.juni for å feire debuten som et børsnotert selskap. Direktesending av arrangementet kan sees online på: https://livestream.com/accounts/27896496/events/10423292

Noteringen ble gjennomført gjennom en virksomhetssammenslutning med Gores Guggenheim Inc., et Special Purpose Acquisition Company dannet av tilknyttede til The Gores Group og Guggenheim Capital, LLC, som ble offisielt godkjent på et møte med Gores Guggenheim-aksjonærer 22.juni i år.

Om Polestar

Polestar Automotive Holding UK PLC (Nasdaq: PSNY) (“Polestar”) er en svensk premium bilprodusent. Selskapet ble grunnlagt av Volvo Car AB (publ.) (sammen med deres datterselskaper, “Volvo Cars”) og Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd (“Geely”) i 2017. Polestar drar nytte av synergier innen teknologi og ingeniøfaget med Volvo Cars, noe som gir betydelige stordriftsfordeler.

Polestar har hovedkontor i Gøteborg og bilene er tilgjengelig, og på veiene, i flere markeder i Europa, Nord-Amerika, Kina og Stillehavsområdet. Innen 2023 planlegger selskapet tilstedeværelse i totalt 30 markeder. Polestar produserer biler ved to produksjonsanlegg i Kina, med planer om å utvide produksjonen til USA.

I Norge har Polestar hovedkontor på Fornebu, samt visningslokaler i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Polestar tilbyr også prøvekjøring og utlevering av biler i Moss, Porsgrunn, Ålesund og Tromsø.

Polestar har til nå satt to elektriske premiumbiler i produksjon. Polestar 1 ble laget i begrenset opplag fra 2019 til 2021 og er en sportslig GT med hybrid drivlinje, karbonfiberkarosseri, 609 hk, 1.000 Nm og en elektrisk rekkevidde på 124 (WLTP) – den lengste elektriske rekkevidden av alle ladbare hybridbiler på markedet på den tiden.

Den elektriske fastbacken Polestar 2 er selskapets første helelektriske volumbil. Modellserien til Polestar 2 består av de tre variantene Long range Dual motor, Long range Single motor og Standard range Single motor – med batterikapasitet opp mot hele 78 kWh og drivlinje som kan levere 300 kW/408 hk og 660 Nm.

Fra 2022 planlegger Polestar å lansereén ny elektrisk premiumbil per år. Først ut blir Polestar 3, selskapets første SUV, som er forventet lansert i oktober 2022. Det forventes at den mindre SUV kupéen, Polestar 4, lanseres i 2023.

I 2024 forventes Polestar 5, en sportslig 4-dørs GT, og lanseres som produksjonsversjonen av Polestar Precept – konseptbilen Polestar først presenterte i 2020 som en intensjonserklæring for fremtidig retning innen design, teknologi og bærekraft. Selskapet jobber for å redusere klimaavtrykket for hver ny bilmodell, med mål om å produsere en helt klimanøytral bil innen 2030.

I starten av mars 2022 avslørte Polestar sin andre konseptbil, en elektrisk roadster. Bilen bygger på design, teknologi og bærekraftsambisjoner som ble presentert i Polestar Precept, og er merkevarens visjon for fremtidige sportsbiler. Hardtop-kabrioleten presenterer en evolusjon av det unike designspråket først vist med Precept og understreker sportslige kjøreopplevelser. Konseptet er en videreutvikling av fokuset på bærekraft og teknologi, med sikte på mer sirkularitet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*