CEO Thomas Ingelath i Poleastar(Foto: Volvocars.com)

Det svenske elektriske premium bilmerket annonserer i dag at selskapets første elektriske SUV skal produseres i USA.

Den kommende, aerodynamiske SUV-en Polestar 3 vil bli produsert i Ridgeville i Sør-Carolina, på samme produksjonsanlegg som Volvos biler. Bilene som produseres i Sør-Carolina vil selges i USA.

Produksjon av bilen i USA gjør virkelig Polestar til en global merkevare, som nå har industriell kapasitet i to av de største enkeltstående markedene for elektriske biler i verden – USA og Kina. Selskapet har også hovedkontor, og har etablert salg og distribusjon, i Europa.

– Polestar 3 vil bli produsert i USA for våre amerikanske kunder. Jeg husker mottagelsen jeg fikk da jeg først introduserte Polestar i USA, og jeg er stolt over at vår første SUV nå skal produseres i Sør-Carolina. Dette betyr at USA ikke lenger er et eksportmarked, men et hjemmemarked, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

Produksjonskunngjøringen understreker Polestars forpliktelser til amerikansk detaljhandel, som går gjennom store endringer og rask ekspansjon. Polestar vil åpne rundt 25 Polestar Space over hele landet i løpet av 2021. Her tilbys kundetilpassede løsninger som testkjøring fra hjemmet, gratis tjeneste for henting og levering i forbindelse med service, og mobile tilbud for kunder i markeder i påvente av et Space.

Polestar ble lansert i 2017 av Volvo Cars og Geely Holding. Produksjonsfasilitetene i Ridgeville ble åpnet i 2018 av Volvo Cars. Polestars evne til å dele produksjonsfasiliteter med Volvo Cars understreker de signifikante industrielle og finansielle synergiene som kommer fra eierskapsstrukturen.

– Produksjon i USA reduserer leveringstid, samt at det har positive ringvirkninger på miljøet med tanke på shipping av biler til alle verdens hjørner. Det vil også påvirke prisen på Polestar 3 positivt. Alle disse faktorene gjør Polestar enda mer konkurransedyktig i et tøft amerikansk marked, sier Dennis Nobelius, Chief Operating Officer hos Polestar.

Polestar 3 debuterer den nye generasjonen av elektriske biler bygget på arkitekturen til Volvo Car Group, designet helelektrisk fra bunnen av. Den aerodynamiske elektriske SUV-en vil ha ledende tilkoblingsmuligheter basert på Googles infotainmentsystem, Android Automotive OS. Bilen vil også inkludere high-end, autonome sikkerhetsfunksjoner. Produksjonsdetaljer kommer på et senere tidspunkt.

Nyheten om utvidelsen av Polestars produksjon kommer i kjølvann av annonseringen om at selskapet hentet USD $550 millioner fra en gruppe langsiktige eksterne investorer i april. Selskapet har bekreftet at de vil utforske mulig fremtidige finansieringsmuligheter.

CEO TThomas Ingelath presenterer Polestar 3(Foto:Polestar.com.

For bilder og annen medieinformasjon, besøk polestar.com/press.

Kontaktinformasjon

Generelle mediehendvendelser

media@polestar.com

Kristin Fjeld, Kommunikasjonssjef, Polestar Norge

kristin.fjeld@polestar.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*