Mårten Barkman, direktør i Paypal Skandinavia, sier han vil satse på Norge
Mårten Barkman, adm dir for Paypal Skandinavia, sier han vil satse på Norge

 

 

Skandinaviske nettbutikker, og norske i særdeleshet er satsingområdet vårt i Skandinavia, sier Paypal-direktør Mårten Barkman i et intervju med Nordic News. Norske nettbrukere har størst andel av Paypal-bruk i Skandinavia, mens norske nettbutikker er dårlig representert. Dette ønsker Barkman å gjøre noe med, og vil derfor satse offensivt for å få disse med.

Den globale betalingstjenesten Paypal er raskt voksende, og den skandinaviske delen av Paypals virksomhet har vokst med hele 30 % det siste året. Totalt er det ca. 2 millioner brukere av Paypal i Norge, Sverige og Danmark, og veksten er aller størst i Norge. Paypal har nærmere 150 millioner brukere i 193 land, så ordet global er absolutt dekkende.

Verifisering med fingeravtrykk

Intervjuet ble gjort på bakgrunn av Paypals samarbeid med Samsung og fingeravtrykksautentisering. -Fra før er Paypal svært enkelt å bruke – du behøver kun å huske epost og passord for å betale, sier Barkman. Du slipper å taste inn kortdetaljer som er vanskelige å huske. Med fingeravtrykksinnlogging tar vi dette et skritt videre og gjør innlogging/verifisering enda enklere. Man behøver ikke huske noe som helst!

Løsningen fungerer foreløpig kun på Samsungs mobiltelefoner og nettbrett som har fingeravtrykksavlesing. Verken PC’er eller mobiletelefoner fra andre leverandører med fingeravtrykksavlesing kan brukes. Dermed begrenses  omfanget betydelig. Barkman sier at det ikke er noen umiddelbare løsninger rundt hjørnet for andre mobiltelefonmodeller eller PC. Likevel jobbes det sentralt i Paypal med å finne eller utvikle teknologi som gjør betaling enklere, særlig med tanke på at den største veksten kommer på mobil, ja tilnærmet hele veksten i Skandinavia den siste tiden kommer fra mobil.

Nordic News påpeker at bruk av «nærnett» ( NFC – Near Field Communcation)  for småbetalinger (kioskvarer, tog/bussbillett etc) er til dels på vei inn i Norge, blant annet via Telenor sin satsing på «ValYou», som gjøres i samarbeid med DnB. Til dette svarer Mårten Barkman at handelsnæringen i Sverige har vært forsiktig med å rulle ut NFC, da det må være et ganske bra mengde med brukersteder før det tar av, og hvem vil ta risikoen og utgiftene med en slik satsing hvis man ikke er helt sikker på at det blir en suksess? Det er litt høna og egget, dette her, sier han.

Logg inn med fingeravtrykk, og betaling via Paypal er autentisert.
Logg inn med fingeravtrykk, og betaling via Paypal er autentisert.

Direkte betaling av tjenester

Paypal har også inngått avtale med tjeneste- og vareleverandører for mer fysiske tjenester. I Sverige og Norge kan du bruke EasyPark sin app til å betale for parkering – med en engang-sverifisering av fingeravtrykk . I Sverige har Paypal i tillegg et samarbeid med Selecta slik at betaling på vareautomater kan gjøres med Paypal og fingeravtrykksverifisering.  Mårten Barkman forteller at flere partnere på vei, blant annet i reise-og transportsegmentet. Utover dette kan du i dag handle med Paypal hos Stormberg, og norske varianter  av Nelly, Zalando m.fl.

Paypal vil komme med flere nyheter omkring partnerskap og ehandel-muligheter lokalt de neste månedene, sier Barkman avslutningsvis.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*